Kategori-arkiv: Gæsteoptæden

Forsiden

12.09.2009

Hvad er en kritiker? (af Kaspar Bonnén)

Dette gæsteindlæg, skrevet af kunstneren Kaspar Bonnén, giver en opsang til kunstkritikken, som han ikke finder engageret og perspektiverende nok. Det er tiltrængt med noget debat om kunstkritikken i Danmark, og Det spekulative øre lægger gerne øre til dette.

Da der også bliver skudt på mig, svarer jeg specifikt på denne kritik i den første kommentar.

Læs videre: "Hvad er en kritiker? (af Kaspar Bonnén)" »

21.10.2006

Kunst og ambition (v. Nikolaj Zeuthen)

Så er det tid til endnu et gæsteindlæg på Det spekulative øre. Denne gang handler det om forholdet mellem kunst og ambition.

Nikolaj Zeuthen er ph.d-studerende på Nordisk Filologi, Københavns Universitet. Han har desuden gjort sig bemærket som digter og frontfigur i poesi-performance-gruppen Skammens vogn. Blandt hans skriverier finder man et søster-essay til dette essay, nemlig "Kunst er høflighed", trykt som kronik i Information 13/1-06. Her argumenteres faktisk for den provokerende påstand at kunst er høflighed. Og essayet her på Det spekulative øre argumenterer lige så provokerende for at kunst ikke kan forenes med ambition. Læs og diskutér denne påstand nedenfor.

(Som altid skal jeg understrege at jeg ikke nødvendigvis er enig i alt der skrives af gæsteskribenterne, men at jeg mener det fortjener at blive læst og diskuteret. Jeg fungerer som redaktør ved gæsteindlæg).

---

Læs videre: "Kunst og ambition (v. Nikolaj Zeuthen)" »

27.02.2006

Respekt, latter og kritisk fornuft (v. Malene Busk)

Dette gæsteindlæg på Det spekulative øre er skrevet af Malene Busk, og er et slag i debatten for uindskrænktet ytringsfrihed og religionsfrihed, netop fordi dette bunder i tolerance og ikke det modsatte. Malene Busk er idehistoriker og adjunkt på Kunstakademiets Arkitektskole i København.

(Som altid med gæsteindlæg skal jeg understrege at jeg ikke nødvendigvis er enig i alt der skrives af gæsteskribenterne, men at jeg mener det fortjener at blive læst og diskuteret. Alle kan anmode om at få essays, kommentarer og strøtanker udgivet på Det spekulative øre, men jeg, Torben Sangild, fungerer så som redaktør og smagsdommer, og optager kun indlæg af en vis kvalitet og relevans).

Læs videre: "Respekt, latter og kritisk fornuft (v. Malene Busk)" »

13.10.2005

Hver mand sin kanon (v. Egon Clausen)

Her kommer så den første gæsteoptræden på Det spekulative øre, nemlig en kritik af kanon-dyrkelsen ved Egon Clausen. Egon Clausen er forfatter og programredaktør på P1, hvor han særligt er kendt for programmet Læst & Påtalt. Han har skrevet en række bøger (se listen her), og er nu aktuel med pamfletten Den skadelige kanon, hvorfra dette indlæg er taget.

(Alle kan anmode om at få essays, kommentarer og strøtanker udgivet på Det spekulative øre, men jeg, Torben Sangild, fungerer så som redaktør og smagsdommer, og optager kun indlæg af en vis kvalitet og relevans. Det betyder ikke at jeg altid er enig i det skrevne, men at jeg synes det fortjener at blive læst og påtalt. Egon Clausen er den første der har henvendt sig udefra med en tekst, og det kan måske anspore til efterfølgelse. Kommentér endelig, ideen er at få en debat i gang!)

Læs videre: "Hver mand sin kanon (v. Egon Clausen)" »

Om Det spekulative øre

Sangild - andre steder

Powered by Movable Type 3.2