« Almanak | Forside | Firehjulstrækkere nej tak »

Nye byrum når parkeringspladser flyttes

Københavns Kommune har vedtaget en parkeringsstrategi, der går ud på at nedlægge 1000 parkeringspladser i gaderne og til gengæld oprette 4000 nye i konstruktion (som det hedder), dvs. under vejen og inde under husene og pladserne. Se mere om det hér.

Når det sker bliver der frigivet nogle gaderum, som kan bruges til noget andet end bare parkerede biler - til plantning af træer, til ophold og rekreative aktiviteter, til kunst, eller måske til små idrætsinstallationer hvor alle disse joggere kan strække deres ben og tage nogle armløftninger. Der er naturligvis ikke umiddelbart penge til dette på budgettet for parkeringsstrategien, men det kommer der muligvis, og man kan måske også lade andels- og ejerforeninger og gårdlaug selv betale noget for indretningen af 'deres' gaderum (så længe de stadig også er offentligt tilgængelig).

Under alle omstængdigheder lader kommunen til at at være interesseret i at samarbedje med lokale kræfter om hvor præcis de parkeringspladser skal nedlægges, og hvad der så skal ske med de frigivne gaderum.

PS Man burde samtidig gøre det ekstra dyrt for de der latterlige firehjulstrækkere at parkere. Helt ærligt hvad man skal man de benzinslugende, kultveilte-pumpende monstre midt inde i byen?

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Powered by Movable Type 3.2