« Murakami: Kafka on the shore | Forside | Hvorfor blev Auschwitz ikke bombet? »

En lang pause

Kære læsere af min blog (hvis jeg ellers har nogen tilbage og i håb om at der kommer nye). Jeg har længe været inaktiv på min blog, hvilket jeg beklager. Mit fravær skyldes mest at jeg har haft travlt med andre opgaver og ikke rigtig haft energi til også at rode med bloggen, men derudover var jeg også løbet sur i bloggerierne. Jeg var blevet træt af at have alle de meninger, jeg var blevet træt af at give udtryk for dem, og først og fremmest var jeg blevet træt af den vrede og frustration, som nogle af blog-indlæggene var blevet født af.

I en vis udstrækning har bloggen fungeret som en slags selvforsvar mod alt det vrøvl man bliver udsat for i de daglige angreb fra mediesfæren. Når statsministeren f.eks. tillader sig at dele folk op i får og bukke og dermed lukker enhver mulighed for nuanceret stillingtagen – såsom at man både kan mene at det er i orden at bringe tegninger af Muhammed og alligevel modtage nogle ambassadører til samtale – så føler jeg mig nærmest fysisk forulempet, ligesom jeg endnu mere gør det, når Lomborg får lov til at fyre sine retoriske platheder af helt uimodsagt, ja når man i det hele taget mener det er relevant at høre Lomborgs synspunkt, hver gang der bliver fortalt om drivhuseffekten. (Jeg mener, man inviterer jo heller ikke folk der benægter eksistensen af hiv i studiet for at diskutere den nyeste forskning om aids).

Bloggen har kunnet fungere som en måde at reflektere over disse ting og trods alt forsvare sig en lille smule mod vrøvlet og komme lidt til orde. Men jeg opdagede at mine bloggerier somme tider havde den effekt at de forlængede min frustration og vrede. Især når der kom kommentarer på min blog som var fuldstændig langt ude – såsom den person der påstod at jeg ikke vidste hvad jeg talte om, da jeg beskrev udvindingen af olie fra olieskiffer i Alberta, Canada. Jeg researchede videre og fik kun underbygget mine forklaringer, men hele den omgang bidrog til at gøre mig træt af bloggerierne.

Nu vil jeg gerne prøve at genoptage bloggeriet, men jeg vil bestræbe mig på selv at formulere mig mindre vredt (i reglen :-).

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.groveloejer.dk/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/659.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Powered by Movable Type 3.2