« Argumenter vedrørende prostitution og kriminalisering af kunderne | Forside | Infrastrukturkommissionen og vejtrafikkens uendelige vækst »

Fertilitetsbehandling og rugemødre

I Danmark er det muligt at få fertilitetsbehandling på det offentliges regning, og det gælder heteroseksuelle par såvel som lesbiske par og enlige kvinder. Hvis man nu ville være lidt polemisk, så kunne man hævde at den ordning er diskriminerende overfor enlige mænd og bøssepar. Som de eneste familietyper, har de ingen mulighed for at få det offentliges hjælp til at få børn. Man kunne derfor - for at være endnu mere polemisk - hævde, at enlige mænd skal have krav på at få det offentlige til at betale for en rugemor (hvilket dog godt nok kræver at man kan finde nogen der vil stille op).

Man kan også mene, at det ikke er det offentliges opgave at betale for fertilitetsbehandling. Det er fint nok, at den behandling findes, men folk må selv betale. Man skal jo også selv betale store afgifter, når man ønsker at adoptere.

Modargumentet mod det synspunkt er, at manglende evne til at få børn faktisk er en lidelse/sygdom hos heteroseksuelle par, og det er sædvanligvis en opgave for det offentlige sundhedsvæsen at behandle sygdomme (om end der faktisk er masser af brugerbetaling i sundhedsforsorgen i dag, fx. er der en betragtelig egenbetaling ved behandling af paradentose og andre smertelige sygdomme i tænderne og munden). Derimod er det ikke en sygdom at være enlig kvinde eller lesbisk, så hvorfor skal det offentlige egentlig betale disse gruppers fertilitetsbehandling?

Her er det så at argumentet om diskrimination bliver fremført, altså at det vil være diskrimination mod lesbiske og enlige kvinder, hvis de ikke kan få fertilitetsbehandling, når heteroseksuelle par godt kan få det. Men igen, det er ikke en sygdom at være lesbisk eller enlig, og hvis der virkelig er tale om diskrimination, hvorfor har man så ikke øje for den diskrimination der vedbliver med at ramme de enlige mænd? Så måske er argumentet snarere, at fertiliteten er lav i Danmark, ikke så lav som i resten af Europa, men dog lavere end hvad der er påkrævet for at holde befolkningen på dens nuværende størrelse og sikre en jævn aldersspredning. Derfor kan man mene, at alle der ønsker at få børn skal have hjælp til det. Men hvorfor finder man så ikke på en eller anden hjælp til enlige mænd. De kan da være lige så gode forældre og elske deres børn lige så højt som enlige mødre og lesbiske.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.groveloejer.dk/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/714.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Powered by Movable Type 3.2