« Smuk demonstration - stupide aktivister, overreagerende politi | Forside

Kandidatkursus i Miljøsociologi

I forårssemestret bliver der udbudt et kandidatkursus i miljøsociologi. Det bliver udbudt af Danmarks Miljøundersøgelser og Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet og kommer til at foregå i DPUs lokaler i København (Tuborgvej 164, 2400 Kbh. NV).

Kurset er samfundsvidenskabeligt og henvender sig til studerende fra universitetsuddannelser i hele landet, herunder sociologi, statskundskab, antropologi, kommunikationsstudier, informations- og medievidenskab, pædagogik, byplanlægning, miljøplanlægning, ingeniørstudierne og handels­højskolerne.

Miljøsociologi beskæftiger sig med grundlæggende samfundsmæssige problemstillinger vedrørende risiko, praksis og hverdagsliv og menneskets interaktion med natur, teknologi og materialitet. Miljøsociologi er samtidig anvendelsesorienteret og beskæftiger sig med de sociale og samfundsmæssige forhold der dels bidrager til udviklingen af miljø- og klimaproblemer, dels kan indgå i håndteringen af miljøproblemer og bidrage til en bæredygtig udvikling. Miljøsociologiens anvendelsesperspektiv handler bl.a. om bæredygtig byudvikling, omstilling af teknologiske systemer, transportmønstre, energiforsyning, forbrug, husholdning, affald og meget mere. Her kan fokus være på praksisser i hverdagslivet, på styring, planlægning og regulering, på samfundsmæssige diskurser og på kultur og kommunikation.

Læs mere, bl.a. om tilmelding til kurset på dette link: Miljøsociologi

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://www.groveloejer.dk/cgi-bin/mt/mt-tb.cgi/745.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Powered by Movable Type 3.2