Kategori-arkiv: Islam og vesten

Forsiden

28.01.2006

Tegninger og boykot

Der er næppe et ledigt synspunkt tilbage om dette emne, men sagen om Jyllandspostens Muhammed-tegninger er nu blæst så vildt ud af proportioner at jeg alligevel føler mig nødt til at kommentere:

Der er grund til at undskylde al det fremmedhad der har gennemsyret det danske samfund i alt for mange år efterhånden, ikke mindst båret af regeringspartierne inkl. Dansk Folkeparti. Men der er ikke grund til undskylde publiceringen af nogle tegninger, slet ikke overfor et fascistisk samfund som Saudiarabien! Tegningen hvor Muhammed portrætteres med en bombe i turbanen er ikke særlig god smag (endsige stor kunst), og publiceringen af tegningerne var en temmelig barnagtig provokation. Ligeledes var der mange der i sin tid blev provokeret af fremstillingen af den korsfæstede Jesus med erigeret lem. Men man må nu engang finde sig i at dårlig smag florerer, og at den engang imellem går ud over ens egne følelser. Den dårlige smag kan man kritisere, og nogle gange skal man også gøre det, men at man i et verdsligt samfund skulle underlægge sig det forbud mod afbildning af Muhammed som opretholdes i nogle muslimske kredse, det er da helt uacceptabelt. Hertil er der yderligere et par pointer at tilføje:

Læs videre: "Tegninger og boykot" »

25.07.2005

Tanker om islamistisk terrorisme

Sommerens udbrud af islamistisk terrorisme i London og Ægypten er vanvittige handlinger, men er ikke løsrevet fra enhver politisk-historisk kontekst. En rapport fra den engelske tænketank Chatham House angiver at Irak-krigen er en medvirkende årsag til det aktuelle udbrud af terrorisme, og at krigen og besættelsen er ved at skabe en helt ny generation af terrorister. Dette er ikke, gentager ikke, en undskyldning for bombemændene og deres netværk - det ville simpelthen bare være perfekt at få fanget og straffet dem som de fascistsvin de er - men der er grund til at påpege at den islamistiske terrorisme er et produkt af forskellige sæt af omstændigheder, og nogle af disse omstændigheder har vestlige ledere gennem tiderne ansvaret for.

Læs videre: "Tanker om islamistisk terrorisme" »

10.11.2004

Tilsløring

Jeg klikkede ind på én af DR2's Tal med gud-udsendelser og blev hængende lidt (fordi en god kollega deltog). Jeg ved ikke præcis hvad emnet var, ud over at det handlede om islam. Én af deltagerne gav til almindelig billigelse udtryk for det synspunkt at en kvinde nærmer sig gud ved at bære slør. Det er et synspunkt jeg ikke forstår.

Læs videre: "Tilsløring" »

Powered by Movable Type 3.2