Kategori-arkiv: Kulturanalyse

Forsiden

18.09.2009

Hyldest til Luksusfælden

TV3 har gennem et par sæsoner sendt en dokumentarserie ved navn ”Luksusfælden”. Programmerne handler om folk der har sat sig i bundløs gæld og ikke kan finde ud af hullet på egen hånd. De får hjælp fra to rådgivere, en mand og en kvinde, som starter med at skabe sig overblik over husstandens indkomster og udgifter og så med en generalfuldmagt i hånden går i gang med at sanere. De dramaturgiske virkemidler kan godt virke lidt gumpetunge. Der skal selvfølgelig altid være tårer og sammenbrud, der skal være en dialog mellem de to rådgivere midt i udsendelsen, hvor de giver udtryk for hvor svær situationen er, hvorefter de hen mod slutningen siger, at på trods af alt det rod der var i økonomien i den husholdning de har rådgivet, så er de virkelig kommet efter det, og nu kan de få lov til at rive fuldmagten over. Man kan selvfølgelig også være fortrydelig over, at folk der har opført sig dybt uansvarligt og levet fuldstændig over evne skal belønnes med gratis rådgivning fra fjernsynet og oven i købet altid får en belønning i slutningen af programmet.

Men hvis man nu ser bort fra de irritationsmomenter, så er ”Luksusfælden” noget meget interessant fjernsyn. Det tjener faktisk en public service funktion, ...

Læs videre: "Hyldest til Luksusfælden" »

04.11.2005

Golfbaner som borgerlig natur

Der er ved at blive anlagt en golfbane i København, nærmere bestemt på Vestamager og endnu nærmere bestemt på et areal der er afgrænset af Sjællandsbroen og Vejlands Allé mod vest og nord, af Center Boulevard, Bellacenteret og Ørestaden mod øst og af jernbanen til Kastrup mod syd, i alt 120 hektar. Det er så endnu en stor bid grønt område, der tidligere har været offentlig tilgængeligt, men som nu bliver inddraget og privatiseret (godt nok på en lejekontrakt fra staten, men adgangen bestyres netop af golflubben). I det hele taget bliver der flere og flere golfbaner i det danske landskab, og de fleste borgmestre vil byde etablering af golfbaner velkommen snart sagt overalt i landskabet. Det inviterer til nogle refleksioner over hvad det dog er for et fænomen

2005-10-16 010.JPG

Læs videre: "Golfbaner som borgerlig natur" »

22.12.2004

Hvad er det med de rumvæsener?

Hvordan kan det være at aliens fra fremmede planeter er så påtrængende et tema i den amerikanske kulturindustris produkter, i amerikansk folklore og i amerikanernes kollektive fantasi?

I 1997 viste en undersøgelse at 22% af amerikanerne mener at der findes intelligent liv på andre planeter, hvilket måske ikke er så overvældende, men mere end 15% mener at mennesker bortføres af rumvæsener, og hele 2% hævder at de selv har været bortført.

Læs videre: "Hvad er det med de rumvæsener?" »

02.12.2004

Æterisk havfrue

Nu har Torben på sin weblog tilføjet et ret underholdende link om det nye operahus. Det siger på mange måder det hele, men jeg vil nu alligevel tilføje et par overvejelser om havnen.

Læs videre: "Æterisk havfrue" »

Powered by Movable Type 3.2