« Gads Musikleksikon | Forside | My Bloody Valentine-udgivelse »

18.03.2004

Loaded - anmeldelser

Bogen Loaded (om Velvet Underground og dets bandmedlemmer), som jeg har bidraget til, er blevet anmeldt i hvert fald tre steder i sin første uge: Politiken, Information og Gaffa. Nedenfor vil jeg opsummere anmeldelserne og – da det nu engang er min weblog - citere de steder hvor mit eget essay nævnes.

Information er den mest positive. Jan Sonnergaard er grebet, og giver den "fem og en halv luftguitar ud af seks mulige" (de mange gentagelser mellem de mere oversigtsprægede artikler trækker en halv ned). Bogen er underholdende og velskrevet. Anmelderen kan vistnok bedst lide de mest subjektive bidrag, modsat de to andre anmeldere. (Han nævner - måske derfor - ikke mit).
(Information 12/3 s. 17)

Politiken er en smule mere kritiske. Karsten R.S. Ifversen er generelt begejstret, men synes nok der er for lidt om musikken og for meget om skribenternes egne ungdomsminder - altså modsat Sonnergaard.
Foran i bogtillægget anmelder han også omslaget, og roser Knud Oddes billede, men bryder sig ikke om tekst-designet.
(Politiken 13/3 s. 5)

Gaffas anmeldelse ligger online her. Martin Nielsen stiller sig spørgsmålet om det nu er "det mest øjenåbnende man kan finde på lige nu" at skrive om Velvet Underground. Men siger så at når det nu skal være er den glimrende. Dog er han enig med Ifversen i at der er for meget bekendelse rundt omkring.

Og så til citaterne om mit eget essay, "Flossede nerver"

"Støjeksperten Torben Sangild bidrager med en overmåde interessant beskrivelse af de avantgardistiske elementer i gruppens musik - suverænt bogens mest 'musikalske' essay!" (Gaffa)

"...det er bemærkelsesværdigt så få, der skriver om musikken. Det er da for fanden det, det hele handler om. Det er kun Torben Sangild, der rigtig går i lag med at beskrive Velvet Undergrounds særlige lyd i følsomme nærlytninger af de forskellige støjtyper og musikalske avantgardevirkemidler i en række nedslag fra 'Black Angels Death Song' til 'Metal Machine Music'." (Politiken)

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2