« Vanære og voldtægt | Forside | Grosbøll, kirken, staten og kulturen »

03.06.2004

Catch 22 - folkeregisteret

Jeg bliver så rasende når institutioner eller firmaer opfører sig irrationelt, ofte fordi deres bureaukratiske logik er så rigid at den underminerer sig selv. En af de bureaukratiske figurer kaldes berømt af Joseph Heller for Catch 22. Det er når det som kræves for at opnå noget forudsætter det som man søger at opnå - altså en absurd cirkel hvor intet er muligt.

Københavns Kommunes folkeregister har lige givet mig en sådan. Jeg skal flytte til Københavns Kommune (jeg skal nemlig heldigvis flytte sammen med Sidsel). For at melde folkeregisteradresse skal jeg kontakte Københavns Kommune. De reklamerer med at det let kan gøre via nettet ("Københavns Kommune ønsker at gøre det let for borgerne at få kommunal service" - derfor onlinemuligheden). Når jeg forsøger at melde mig til hos folkeregistret i Københavns Kommune får jeg følgende fejlmeddelelse:

"Du er blevet afvist i dit forsøg på at logge på elektronisk selvbetjening. Afvisningen skyldes at du ikke har folkeregisteradresse i Københavns Kommune."

Det står der!

TrackBack

Listed below are links to weblogs that reference Catch 22 - folkeregisteret:

» Bureaukratisk catch 22 from Torben Sangilds weblog
Der er få ting som provokerer mig så meget som når bureaukratiet viser sig fra sin absurde side. Når den forvaltede rationalitet slår om i det irrationalle. Jeg bliver så rasende. Og derfor har jeg nu viet en hel kategori... [Read More]

Kommentarer

Meget groteskt. Jeg har en lignende én:

For et par år siden studerede jeg i Toronto, Canada i to semestre. Jeg ville selvfølgelig gerne have stipendier og hørte at Københavns Kommune havde et stipendie for bosiddende i kommunen. Jeg undersøgte det nærmere og fandt ud af at man kun kunne søge én gang om året, nemlig i februar, hvor jeg ville være i Canada. Jeg ventede således med at ansøge til februar, og fik følgende svar: "Du kan ikke få rejsestipendiet, fordi du ikke er bosiddende i Københavns Kommune." Det tror da pokker, jeg er jo på studierejse! Det er derfor jeg søger stipendiet! Fat det dog. Jep, lyder som KK igen er på spil...

Lars

Jeg sendte samtidig Københavns Kommune en email og forelagde dem absurditeten. De har nu venligt svaret at der bliver rettet op på det i slutningen af oktober.

Det hører så heldigvis med til historien...

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2