« Operation X - Michael Kastberg testes | Forside | Telefonbesked fra Kastberg »

17.08.2004

Efter Operation X - konklusioner

Nu har vi så set programmet "Operation X", der afslører Hulda Clark-kuren som kvaksalveri (se forrige indlæg). Der var på den ene side tale om et poppet og sensationsjagende program, men det er åbenbart desværre betingelserne i dag for at TV går ind i den slags sager. Ikke desto mindre virkede programmet i den forstand at det bekræftede og dokumenterede hvad Sidsel allerede har sagt og endda lidt til.

Lad os se på hvilke kendsgerninger programmet blotlagde om Hulda Clark-behandlerne og hvilke spørgsmål der står tilbage:

1. De finder/opfinder sygdomme som folk ikke har.

2. De finder/opfinder eksistensen af parasitter hos patienten som patienten ikke har. Metoden er at kigge på en urinprøve i et mikroskop. Urin som ikke indeholder nogen parasitter

3. De sælger ulovlig (ikke-godkendt) medicin uden angivelse af hvad det indeholder.

4. De sælger ulovligt medicinsk udstyr (de såkaldte ”zappere”), der ikke er godkendte.

5. De skræmmer folk til at atge en behandling ved at tale om hvilke alvorlige sygdomme de kan få hvis de ikke tager behandlingen.

6. De påstår at der er tale om lægeligt funderet viden. Det er der ikke.

7. Behandlerne er ofte ikke uddannede overhovedet.

8. De lyver om den danske lægeverden ved at sige at man i Danmark ikke har udstyret til at se de bemeldte parasitter. Det har man - fx på Landbohøjskolen. Der ved de faktisk noget om de angivne parasitter (den ene af dem er 8 cm lang og findes i svinetarme) og ved at de ikke har noget med sagen at gøre. (Desuden: hvis Kastberg kan se parasitterne i et mikroskop, hvorfor skulle uddannede læger så ikke se den?)

9. De kan ikke en gang se forskel på urin og the! Og i den falske urinprøve (bestående af steriliseret vand, the og lidt salt) fandt Kastberg sandelig også parasitten. Hvor finder han den ikke?

10. Selv kræftpatientforeningen Tidslerne (der vel at mærke er yderst åbne over for alternative behandlingsformer) fordømmer Hulda Clark-behandlinger som fup og ”grusomt” over for patienterne.

11. Lad os give ordet til formanden for Hulda Clark-behandlere i Europa. Da han skal hjælpe en (angiveligt) praktiserende behandler siger han: ”Jeg ved ikke om parasitten er der. Du skal være entusiastisk for at opnå den effekt at patienterne tror på det. Tricket er at være begejstret og få dem til at tro på det uden at går for meget i detaljer.”

Men der melder sig også nogle spørgsmål, som udsendelsen kunne have gået nærmere ind på, hvis den ikke havde været så sensationsfikseret:

Hvad er det som Michael Kastberg ser i sit mikroskop, som han tror er parasitter? Er det støvkorn, krystaller, snavs? Hvorfor finder han dem altid – selv i the? Når han har ”behandlet” en patient, hvad ser han så i sit mikroskop? Ser han en forandring? Ser han i virkeligheden bare hvad han gerne vil se? Jeg er faktisk overbevist om at Kastberg selv tror på det. Han er ikke en beregnende svindler som formanden i Schweiz. Det vælger jeg at tro på. Men at han så er uimodtagelig over for fornuft, at han ikke er villig til at teste sit verdensbillede i forhold til kendsgerningerne, det er trist. Det er det som får ham til at betragte Sidsel som en ond person der er ude på at bagvaske ham og derfor får ham til gentagende gange at ringe til hendes arbejdsplads for at få hendes weblog stoppet. Noget i ham må være desperat. Hvorfor være bange for kendsgerninger? Hvorfor beskytte den ”dokumentation” han påstår at have mod offentliggørelse? Jeg fryder mig ikke over at se ham i en pinlig situation for åben skærm. Jeg krummer tæer og får ondt af ham. Og jeg ved ikke om han lærer noget af det. Ligesom han ikke har lært noget af at få serveret kendsgerninger om de parasitter han påstår at finde – selv i et glas med the. Han vil tro på sin kur. Og ingen oplysning kan tilsyneladende få ham fra det.

Problemet med udsendelsen er at det med sin poppede og EkstraBlads-agtige form rummer risikoen for at de kendsgerninger jeg her har opregnet forsvinder bag formen, og at Kastberg og de andre kan afvise det hele som en mediehetz. Derfor har jeg skrevet dette indlæg.

Kræft- og AIDS-patienter der overvejer at tage til en Hulda Clark-klinik har krav på de oplysninger som Sidsel serverer i klar og lødig form, og som ”Operation X” nu har haft en mere sensationsagtig vinkel på.

Kommentarer

Hvis MK ikke er en svindler, så kan det da kun undre, at han på sin hjemmeside påstår, at FDA (Food and drug Administration, USA's lægemiddelstyrelse) efter en langvarig proces har godkendt hans præparater til salg i USA.

MK vedlægger en mail fra FDA som "bevis", og påstår desuden, at dette er et vidnedsbyrd om, at hans koncept er seriøst og således nu er godkendt af FDA. Problemet er bare, at den mail er svindel! Det er et autogenereret svar fra FDA, som ikke beviser noget som helst andet end at han har kontaktet FDA via deres hjemmeside!

Det er desideret løgn, svindel og humbug!

Claus

Vil bare smide et link til jer. Der er åbnet et debat samlingspunkt for alle omkring tv2 programmet operationx.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2