« Kvindehjerner og falske smil | Forside | Støjens æstetik skal oversættes - nu med CD! »

04.08.2004

Personlighedstest

Jeg kunne ikke dy mig for også at tage denne personlighedstest.

......(Tag den før du læser videre)......

Med fare for at det bliver lidt navlebeskuende, så kan jeg røbe at jeg er forsigtig med nogle ting her i livet, men kreativ og eksperimenterende i min tilgang til...ja, det må vel være arbejdet, går jeg ud fra.

Jeg er assertiv (dvs. jeg sætter grænser over for folk uden at være dominerende), men det betyder meget for mig at komme godt ud af det med andre. Jeg har det ikke godt med konflikter, men jeg finder mig alligevel ikke i for meget.

Jeg bryder mig ikke om at tingene er for organiseret, som der står. Let's face it: jeg er et rodehoved!

Det lyder altsammen meget rigtigt, men testen er jo om beskrivelsen passer på alle eller om det siger noget om mig som type i modsætning til andre. Tjah, der er i hvert fald mange der er mere ordensmennesker end jeg og som hælder til rutinen i deres arbejde. Og der er folk som er mere fanden-i-voldske end jeg, og jeg kender bestemt også folk som har det noget sværere end jeg ved at sige fra. Faktisk har jeg selv været meget dårligere til det som teenager.

Nå, nu får I ikke mere af min personlighed for den 25-øre. Og lad mig så høre jeres!

Kommentarer

Took this personality-test at the BBC website. I won’t say it hit “bulls eye", but it’s actually quite close….hmmm…

My Results
Extraversion
Some people like lots of stimulation...

Jeg fik vist næsten den samme score som du, men jeg synes at testen er alt for lidt specific til at man kan sige noget fornuftigt ud fra den!

Jeg fik:
Forholdsvis ekstrovert, forholdsvis forsigtig, åben og interesseret i nye ting og kreativitet, finder mig ikke i alt, bryder mig ikke om for meget orden og planlægning.

Det passer sådan set meget godt. Jeg kunne i øvrigt bedst lide spørgsmål nr. 36: Find weird people annoying.

Mine resultater er:

Udadvendt, dog indadvendt; ret forsigtig/grundig; meget åben; lidt konfliktsky, dog også lidt hård i filten og ligefrem; grundig/ansvarsfuld; planlæggende, dog også åben for at tage tingene som de kommer.

Alt i alt: lidt af hvert. (Et af de mest iøjenfaldende ting var vel nok den hyppige anvendelse af ", like most people,".(hmmm)) Jeg håber 'de' har ret i de smigrende ting (og tager fejl i de mindre smigerende). Sådanne tests kunne jo sagtens komme til at fortælle en, hvad man gerne vil være, frem for hvad man egentlig er....

Jeg kan åbenbart bedre end de fleste have det OK selv om tingene bliver lidt hektiske - eller omvendt, ret stille (jeg kan lide ekstremer). Jeg er også ret forsigtig og ikke villig til at tage for mange chancer (..hvilket kun passer sådan 50/50 i mine øjne - hvis det er egen sikkerhed vi taler om, så passer det, ellers ikke..).
Jeg er kreativ og er hele tiden åben for nye idéér og indfaldvinkler (bestemt ikke den helt store overraskelse). Jeg er social og venlig at være sammen med, men kan være hård og kontant når nødvendig. Og jeg kan åbenbart ikke lide at blive for organiseret, hvilket måske generer mine mere organiserede kollegaer, men jeg er sandsynligvis bedre til at håndtere uforudsette problemer en dem.

Tja, ingen store overraskelser for mig, men dem der kender mig er måske ikke enig...

Var der ikke engang en test der viste, vistnok i forbindelse med horoskoper, at hvis man blot lavede beskrivelsen tilpas generel og tilpas ladet med positive værdier, så svarede 80 % at det passede lige netop på dem?

Jo, netop, og det er også det som denne test er meget tæt på at falde i. "Diagnosen" er lavet på baggrund af ens svar, men spørgsmålet er om ikke de fleste vil svare det samme. Her er jeg i tvivl, for der var faktisk ikke nogen af spørgsmålene hvor jeg tænkte at ingen ville svare noget andet end jeg selv. Måske er formuleringerne bare for forsigtige (især når man er både-og), ligesom der ikke prioriteres sådan at udtalelsen vægter de punkter hvor man adskiller sig fra mængden, men beskriver alt lige meget, og så drukner særtrækkene i almindeligheder.

Der findes vist et par stykker af den slags tests, som Lars Hvidbjerg omtaler. En gang plumpede jeg i med begge ben over for denne her:

http://hjem.get2net.dk/ebbesk/psykotest/psykogram1.htm

.... og jeg fik heller ikke noget særligt opsigtsvækkende resultat. Lidt af det éne og lidt af det andet og en masse "like most people"'er. Og en lille smule mere "open minded", eller hvad det nu var, de kaldte det.

Det er jo altid dejligt at høre at man er et fornuftigt menneske. Du og jeg er jo ret ens. Det er nok sådan testen er skruet sammen. Lidt af det ene - lidt af det andet.
Det kunne sgu være en sandsigerske......

Don't rely on it to tell you what your personality is like but use it to think [...]
så'n skriver de jo. Det er fair nok. Det må være en form for avanceret kaffegrums. Der er skam nogen, som har talent for at se i grumsets mønstre (det skal man sørge for at der er, man drikker tyrkisk kaffe (d.v.s. med kaffe-grums i koppen) og vender koppen når man har drukket) og ... den lange bane dér (hvor? LIGE DÉR!!!) fortæller, at din personlighed er sej og holder længe ud etc.etc. associationer, som bliver bedre jo mere man har dyrket sin evne til psyke-logik, menneske-kendskab.

Da jeg så mine resultater syntes jeg jo nok at de var ret positive og passede til den måde jeg havde læst/forstået hensigten med spørgsmålene, fx.:

""Your answers suggest that, like most people, you like to have a little clarity about where things are but that you would rather cope with some things as they arise than spend too much time sorting out every single detail. This approach may help you when working with teams and also when having to deal with those situations that you just can't plan for.""

Det er jo frem og tilbage i bedste horror-scope stil.

Summa summarum mener jeg at BBC-Science prøver at fortælle bruger/læser at de ikke skal tro for meget på de test, som man ofte bliver udsat for ved ansøgning om et job. Det er jeg glad for at høre. Det er nemlig en useriøs uskik at udsætte folk for sådan en "abetest" som vi kaldte det i gamle dage.

Jeg synes princielt, at der kan være en vis "fare", ved at læse resultatet af sådan en personlighedstest alt for meget som man ville læse et horoskop (hvis man gør det!).

Egentlig synes jeg ikke at den fare er tilstede her. Dels har vi ikke at gøre med Scientology's personlighedstest, og dels er det jo hundrede procent dig selv der har givet beskrivelsen (så snildt er den vel heller ikke konstrueret!) - så det er vel reelt set éns egen beskrivelse man skal kunne nære tillid til i denne situation.

Stadigvæk er det nu en dejlig bekræftelse at få sat ord på hvordan man selv mener man fungerer!!
"For man er som man er, og det er godt nok". (Krumme).

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2