« Personlighedstest | Forside | Operation X - Michael Kastberg testes »

06.08.2004

Støjens æstetik skal oversættes - nu med CD!

Jeg er lige blevet ringet op af mit forlag, som havde to gode nyheder:
1. De vil oversætte Støjens æstetik til engelsk og udgive den med tilhørende CD!
2. De vil måske udgive min ph.d-afhandling, Objektiv sensibiliteti en lettere redigeret form.

:-D

Nu vil nogle sikkert blive forvirrede og spørge om ikke jeg allerede har udgivet The Aesthetics of Noise? Jo, men det er blot en lille sag, en slags resumé af den danske udgave (udkommet to år forinden). I den danske er der lange analyser af Sonic Youth, The Jesus & Mary Chain, My Bloody Valentine og Band Of Susans, ligesom såvel det historiske som det filosofiske er udvidet betragteligt. Og så altså en tilhørende CD med relevant musik!

Det kan godt være der gik 7 år med at få nogen til at udgive en bog om støj (afslag på afslag), men nu kører det!

Egentlig havde jeg ikke regnet med også at få min afhandling ud i bogform (og det er heller ikke sikkert det sker), men det kunne da være dejligt. Så skal jeg bare finde tiden til at skrive den om fra artikelform til bogform.

Links til Objektiv sensibilitet
Læs resumé her
Læs afslutningen om sneglens følehorn her

Links til Støjens æstetik
Bogen udkommer
Omslag og bagsidetekst
Anmeldelser og andet relateret her på webloggen (læs nedefra, denne tekst vil stå øverst)
Forlagets præsentation

Anmeldelser af Støjens æstetik
Politiken
Gaffa
Geiger
P1 Morgen
P2 Lyt til nyt

Kommentarer

Det er da helt utroligt sejt, Torben. Tillykke! Måske skulle jeg også se at få læst din bog? Jeg futter lige ind på www.fkb.dk og bestiller den.

/L

(Ultraliberalisten Lars Hvidberg går på det offentlige bibliotek...)

Jeg er bange for at Frederiksbergs Bibliotek har undladt at købe min bog. De tænker vistnok at det der støj ikke er noget for dem. Men du må meget gerne foreslå dem at købe den hjem, for det er da en skandale af min (tidligere) hjemkommune!

Heldigvis kan den fås på mange andre folkebiblioteker, fx Hovedbiblioteket i København.

Nej, nej, jeg har netop bestilt den. De havde et enkelt eksemplar.

Jeg har ikke noget imod offentlige biblioteker, og vil skam gerne betale til et i mit anarko-kapitalistiske mønster-samfund. Her betaler jeg jo skat (hvis jeg ellers havde nogen indkomst, men mine forældre betaler rigeligt), til de offentlige biblioteker, så mon ikke jeg kan tillade mig at tage en bog ud eller to?

Jeg anfægter ikke din ret til at benytte dig af offentlige institutioner som du mener bør privatiseres, jeg kunne bare ikke lade være med lige at bemærke det...

Men det glæder mig at Frederiksberg Bibliotek har taget sig sammen og anskaffet min bog!

Tillykke Torben!!

Ja, så må du heller til at forberede en ny "launch": "Aesthetics of Noise goes International" med det helt store DJ-Show på LAB. Jeg glæder mig allerede :-D

Hej Torben Sangild

Tak for en fremragende bog ("Støjens æstetik"). Den har været mig så stor en inspiration, at jeg med baggrund i dén og bogen "Noise, Water, Meat" har gjort "støj" til mit eget kerneområde. For mit vedkommende er dette imidlertid indenfor film.

I mit speciale, som jeg netop er gået i gang med, fokuserer jeg bl.a. på David Lynch og Jean-Luc Godard, men jeg har også overvejet nyere japansk og australsk film. Her ser jeg på "Støj som filmisk virkemiddel" og forsøger at analysere, hvorledes "støj" benyttes i film med flere forskellige hensigter.
Hvor støj hidtil var et teknisk bi-produkt, som man forsøgte at overdøve med musik, reducere vha. forskellige støj-reduktionssystemer eller omgå ved at fremhæve stemmen (via boomstænger, retningsbestemte mikrofoner, radiomikrofoner osv.), er den nu en æstetisk og ekspressiv effekt. Måske i takt med den bedre teknik og tekniske behændighed?

Dine skriverier har været mig en stor inspiration. Så tak for det.

Jeg glæder mig til at læse mere fra dig.

Vh Andreas

Opdatering: Jeg skal måske nævne at dette projekt med en engelsk udgivelse af Støjens æstetik forlængst er opgivet af forskellige grunde. Så på engelsk må man nøjes med artiklerne "The Aesthetics of Noise" og "Noise - Three Musical Gestures".

Just for the record.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2