« Efter Operation X - konklusioner | Forside | Anmeldelse af Støjens æstetik 7 - nu i Norge »

23.08.2004

Telefonbesked fra Kastberg

Michael Kastberg har lagt en besked på min og Sidsels private telefonsvarer. Han er ikke truende, men rolig og næsten høflig. Han meddeler at han har meldt (ikke blot TV2, men også) Sidsel til statsadvokaten på grund af hendes "personforfølgelse" af ham på hendes weblog; at vi har begået en frygtelig fejltagelse; at han er enig i dele af kritikken mod Hulda Clark-behandlerne; at retssystemet nu må klare resten.

Jeg er enig i at retssystemet nu må klare resten. Jeg tror bestemt ikke Sidsel kan anklages for hverken injurier eller personforfølgelse fordi hun på sin weblog har kritiseret blandt andet Michael Kastbergs teori om at kræft og AIDS skyldes parasitter - ud fra den begrundelse at det strider mod alle videnskabelige kendsgerninger og mod den forskningsbaserede viden lægerne, parasitologien, kræftforskningen og Kræftens Bekæmpelse bygger på.

Ai Michael Kastbergs navn er kommet til at figurere så meget på Sidsels weblog skyldes udelukkende at Kastberg selv begyndte at kommentere på hendes oprindelige indlæg om parasitkuren, der var meget generelt, men som blandt andet henviste til en artikel af Kastberg. Dette indlæg kan læses her. Siden opstod der en ophedet debat i hvilken alle har deltaget frivilligt ved at henvende sig til Sidsel på hendes weblog. Man kan ikke "forfølge" nogen ved at svare igen når de henvender sig til én. Sidsel har tilladt sig at svare på de henvendelser folk selv er kommet med - sagligt, men af og til i en polemisk tone (der dog er vand ved siden af visse af de andre debatørers).

Hvis Sidsel har gjort sig skyldig i injurier vil dette også gælde fx hele den danske lægeverden og parasitologien (der siger det samme) og Kræftens Bekæmpelse (der siger det samme). Hvis Sidsel - og ikke Kastberg - har begået en "frygtelig fejltagelse", så er der tale om en gigantisk sensation, nemlig at lægevidenskaben har misforstået hvad kræft og AIDS handler om fra starten, og så bør det få konsekvenser for hele verdenssamfundet og lægevidenskaben fremover. Men det vil kræve én ting: at Michael Kastberg underkaster sig kontrollerede forsøg, der kan dokumentere den sensationelle påstand. Det hjælper ikke at jeg eller andre lægfolk tager ned og ser hans klinik, for jeg ved ikke noget om parasitter og om hvordan de ser ud i et mikroskop. Men dem som gør siger samstemmende at det ikke kan have noget på sig. Og TV2 har fået ham til at se parasitter i en kop helt ren the. Jeg vælger derfor - indtil andet er påvist - at tro på kræft- og parasit-forskerne.

Se også:
Min opsummeringen af TV2s udsendelse.
Oversigt over Sidsels debat med Michael Kastberg på hendes egen weblog.
Sidsels reaktion på telefonbeskeden.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2