« Patent på hentehår | Forside | Sindssygdom og psykologi »

31.01.2005

Stil og autonomi i nutidskunsten

Jeg har skrevet katalogteksten "Stil og autonomi i nutidskunsten" til Grønningen 2005.

Læs essayet her

Opgaven lød på at reflektere over stil og stilpluralisme i nutidskunsten og over værkbegrebet. I den første del skriver jeg om fordele og problemer ved som kunstner at have en (genkendelig) stil. I anden del kommer der mere kød på, idet jeg her trækker på mit kapitel om autonomi fra ph.d-afhandlingen. Jeg plæderer kort sagt for et åbent autonomibegreb, der er i tråd med den grænseoverskridende og virkelighedsoptagede nutidskunst (modsat klichéen om at kun verdensfjern og abstrakt kunst kan kaldes autonom). Kunsten er symptom snarere end sygdom eller helbredelse, argumenterer jeg for. Det er en kort tekst og i forhold til afhandlingen bliver den nok også lidt overfladisk, men det er nu en gang vilkårene. Den bliver sikkert læst af flere og henvender sig også bredere.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2