« Århundredets musikvideo | Forside | Israelsk-palæstinensisk electronica »

25.02.2005

Tæsk til komponisterne

Et af P2s bedste programmer, Lyt til nyt, har bedt Jakob Levinsen om at uddele en serie tæsk til det lidt støvede og indelukkede miljø af konservatorieuddannnede komponister, og det gør han frækt og velgørende.

Særligt interessant er tæsk nr. 3, hvor det handler om den elektroniske musik. Her er det slående hvordan de få komponister der har interesseret sig for elektronikken har buret sig inde på DIEM og i øvrigt ikke villet vide af de seneste ti års blomstrende electronica, fordi det foregår i autodidakte, ungdommelige miljøer. Det er groft sagt, og det gør Levinsen gerne.

Han får så svar på tiltale fra komponisten Jens Hørsving, der med rette påpeger at DIEM har åbnet sig lidt efter den har skabt en uddannelse for unge elektroniske komponister på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus - herunder dem som ikke arbejder med noder, og derfor ikke passer ind i det traditionelle konservatoriemiljø.

Hør tæskene og debatten her

Tilbage står så spørgsmålet om det nødvendigvis skal være konservatorierne der uddanner elektroniske komponister. Jeg ville egentlig foretrække en selvstændig institution a la forfatterskolen, som vil betyde at aktiviteterne ikke nødvendigvis knyttes til kompositionsmusikken, men i lige så høj grad kunne forstå sig i forhold til fx lydkunst, lyddesign eller rockmusik. Men når det er sagt er det et utroligt fremskridt at der overhovedet er kommet en sådan uddannelse i Århus, som jeg hilser mere end velkommen.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2