« Agnostiker | Forside | Yellow Arrow - SMS i gadekunsten »

26.05.2005

Adelen truet på navnet

Det er virkelig synd for den danske adel at navne som Wedell-Wedellsborg i princippet (under de rette omstændigheder) vil kunne tages af folk uden blåt blod i årerne og hæderkronede traditioner for indavl. (Hvis altså navnelovgivningen liberaliseres). Lad os give de stakkels aristokrater en tudekiks!

Link: "Den danske adel truet på livet"

(via Kaffeklubben)

Kommentarer

Jeg tror sådan set ikke at det er 1000-personers reglen der bliver set som det store problem, der er umuligt adels-familier der er så store (så vidt jeg har forstået kommer det kun til at omfatte de mest almindelige -sen navne). Derimod indfører man nu at tidligere ægtefælles nye ægtefælle kan tage ens navn. Jeg ville selv reagere tror jeg hvis min evt. ex-mand gav sin nye kone mit (aldeles borgelige, men ikke almindelige) efternavn.

Jeg tror ikke det her bliver et problem for adelsfamilierne, men hey, hvis de ikke lobbyer for deres holdning har de da slet ingen chance for at blive hørt...

Her i Norge havde man en morsom lille sag for nylig. I forbindelse med de skandaløse tyverier af to Munchmalerier, henvendte efterkommere af den store maler sig til medierne. De var misfornøjede med udtalen af efternavnet! Alle her udtaler det (omtrent) som man gør i Danmark, altså munk. Men ifølge disse efterkommere skal det udtales mynk, altså med den mere normale, norske u-lyd. Dette har naturligvis afstedkommet ikke så få morsomheder!
Bortset fra det, så har man faktisk ingen egentlig adel i Norge, når man ser bort fra de kongelige (som jo er af dansk slægt). Men jeg ved ikke hvordan reglerne for navnebytte er her.
Adelsforeningen? Hvad er det nu for en lobby?

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2