« Hjerte og hjerne i musikken (link) | Forside | Adelen truet på navnet »

25.05.2005

Agnostiker

Jeg har kaldt mig agnostiker siden jeg var teenager, men nu tog jeg religionstesten og fik sandelig bekræftet at det er rigtigt: jeg er agnostiker! Til gengæld er jeg ikke særlig hinduistisk.

(Åh, disse overspringshandlinger...)

Se resultatet af testen her:

You scored as agnosticism. You are an agnostic. Though it is generally taken that agnostics neither believe nor disbelieve in God, it is possible to be a theist or atheist in addition to an agnostic. Agnostics don't believe it is possible to prove the existence of God (nor lack thereof). Agnosticism is a philosophy that God's existence cannot be proven. Some say it is possible to be agnostic and follow a religion; however, one cannot be a devout believer if he or she does not truly believe.

agnosticism

96%

atheism

75%

Satanism

54%

Buddhism

54%

Judaism

50%

Paganism

42%

Christianity

38%

Islam

33%

Hinduism

21%

Which religion is the right one for you? (new version)
created with QuizFarm.com

Kommentarer

Ville ellers have gættet dig til ateist, Torben... ;-)

Tok også selv testen... Agnostiker også her, og det passer også fint til mit "selvbillede". Det er først her på seneste jeg er blevet det - kaldte mig ateist frem til for en 7-8 år siden..

Jeg havde også tippet Torben til en atheist...
Jeg scorede top i atheisme, og, ret overraskende, 67% satanist, på en 2. plads! Internet-tests er og bliver lidt åndssvage - men god underholdning, ikke desto mindre :)

Nå så det troede I! Hm...

Det skyldes måske mit partnerskab (snart ægteskab) med en vis anden blogger, som er ateist? Men det er altså et af de spørgsmål hvor vi ikke er helt på linje (omend der ikke er så langt imellem). Sidsel er rendyrket ateist, mens jeg af principielle grunde ikke kan udelukke en art skabende kraft. Til gengæld ser jeg ikke nogen tegn på en sådan, og jeg er derfor den type agnostiker der hælder mod det ateistiske.

Jeg er kristent opdraget, men har aldrig for alvor været troende, og er ikke længere medlem af folkekirken. Til gengæld virker det religiøse måske mindre fremmedartet og absurd for mig end for mange ateistisk opdragede. Og samtidig kan jeg sagtens se det absurde (og ofte ondskabsfulde) i religionernes dogmer.

"Lad længes, lad grædes med evighedssavn/ der er kun en stofhob, en dåd og et navn" (IP Jakobsen efter hukommelsen)

100% ateist :-)

Agnostiker her - 83 %

agnosticism
83%

atheism 58%

Buddhism 50%

Satanism 50%

Islam 50%

Judaism 42%

Hinduism 33%

Paganism 33%

Christianity 8%

Den blev vist lidt lang, undskyld.

Jeg fik dette resultat:

Hinduism 58%
Satanism 54%
Judaism 50%
atheism 50%
Paganism 46%
Buddhism 46%
Christianity 33%
agnosticism 33%
Islam 29%

Jeg ville umiddelbart kalde mig selv ateist, men idrømmer som regel at være agnostiker, hvis man går mig på klingen. Jeg var umiddelbart lidt overrasket over mest at være til Hinduisme og så ved nærmere eftertanke alligevel ikke. At satanisme ligger på andenpladsen overrasker mig bestemt ikke. At jeg ikke får særlig høj score i nogen af religionerne, overrasker mig slet ikke. Til gengæld er jeg forbløffet over at finde agnostiker så langt nede på listen. Så ja, Morten Kjærgaard, jeg er fuldkommen enig: sådan nogle tests er noget overfladisk men underholdende pjat. I øvrigt adskiller rigtig satanisme sig meget fra det billede, mange mennesker har af det.

Jeg er jo nødt til at bringe en rettelse - som Torbens formodede ateistiske kæreste må jeg løfte sløret (!) for at jeg i virkeligheden er muslim! Hvordan det så lige skete...

Islam 88%
Christianity79%
atheism 75%

Måske skyldes det at jeg svarede forkert på spørgsmålet om hvorvidt der eksisterer et højere væsen end mennesket. Det gør der jo.... fx elefanten og giraffen.

Jamen Sidsel dog! Her går man og tror at man kender sin tilkomne som forbenet ateist, og så springer hun ud som muslim! Ganske vist er hun født på Nørrebro, men det var da vist ikke et spørgsmål i quizzen...

;-)

Jeg fik 0% i alle religioner.

Spørgeskemaet bære præg af at være udformet af en troende. Da jeg ikke er troende, så kan jeg ikke besvare nogen af spørgsmålene med de svarmuligheder der er givet.

Prøv følgende quiz.

Q: Er du agnostiker?
1: Ja
2: Nej
3: Det ved jeg ikke
4: Hvad betyder agnostiker?
5: "CowboyNeal"

Dem der svare 1 ved at de er agnostikere og venter på at blive noget klogere, og tager så derefter en beslutning.

2'erne har en religion. Tillykke med det.

Svar 3 duer slet ikke. Man kan svare 4, men ikke 3. Hvis dette svar+spørgsmål kom i en rigtig quiz, ville man vide at kun agnostikere ville svare 3.

4 - fair nok.

5 er et svar der betyder at spørgsmålet er forkert stillet, og kan ikke besvares. Tag fx "er du holdt op med at slå din gamle mor? Ja/Nej", her mangler muligheden for at vælge "CowboyNeal" da spørgsmålet ikke kan besvares med Ja/nej.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2