« Sangtitlernes genkomst | Forside | Podcasting - nogen forslag? »

15.05.2005

Test: Den fremmede mand

Dette er en psykologisk test. Forsøg at finde svaret på nedenstående hændelse:

En kvinde deltog i sin mors begravelse. Der mødte hun en mand hun ikke kendte.

Hun syntes manden var fantastisk, den rene drømmemand, hun blev forelsket i ham øjeblikkeligt! Da begravelsen var ovre forsvandt han uden at hun havde fået hans telefonnummer. Ingen vidste hvem han var og hun kunne ikke kontakte ham.

Nogle dage senere dræbte hun sin søster.

Spørgsmålet er så: Hvad var motivet for at hun dræbte sin søster?

Tænk over det et par minutter, giv dig tid til at gætte før du klikker her og ser svaret.

Svaret er:

Hun håbede manden ville dukke op til begravelsen igen!

"Hvis du svarede rigtigt, tænker du som en psykopat. Dette var en test skabt af en kendt Amerikansk psykolog og som blev brugt for at se om man tænkte som en morder. Mange seriemordere der deltog i testen svarede rigtigt på spørgsmålet. Hvis du svarede forkert kan du prise dig lykkelig",
som ledsagerteksten siger. Men måske skal man tilføje at et enkelt spørgsmål umuligt kan afgøre om man er psykopat eller ej. Men i hvert fald kan det sige noget om evnen til at sætte sig ind i en bestemt måde at tænke på.

Jeg havde selv alle mulige teorier, men ingen af dem kom i nærheden af denne. Den er så kynisk at den (heldigvis) ligger uden for normal mentalitet.

Det skræmmende ved at nogen faktisk svarer rigtigt er naturligvis først og fremmest kynismen i at ville dræbe for at møde en lækker mand igen. Men faktisk er det endnu værre: for det første er sandsynligheden for at han dukker op til søsterens begravelse ikke så stor - søsteren vidste jo heller ikke hvem han var. For det andet: selv hvis han dukkede op ville sandsynligheden for at han ville falde for vores psykopatkvinde begrænset. Hun dræber altså sin søster for at have en lille chance for at se en person igen som hun er seksuelt tiltrukket af! Jeg håber ikke at det nogensinde er sket...

(Tak til Lars Kjerulf Petersen, som sendte mig testen)

Kommentarer

Hmmm... jeg gættede rigtigt. Men for det første er der himmelvid forskel på at tænke som en psykopatisk morder i en bestemt, ekstremt konstrueret sammenhæng og så på den anden side at være en psykopatisk morder. Og for det andet tvivler jeg ærligt talt på, at man kan bestemme psykopati over nettet med et enkelt spørgsmål, hvor den, der bliver spurgt, godt ved, at det er en test.

Min første indskydelse, som jeg forkastede, var, at der slet ingen forbindelse var mellem de to handlinger, og at det var umuligt at gætte årsagen til forbrydelsen ud fra de foreliggende oplysninger. Det havde nok været min dom, hvis der havde været tale om en historie fra det virkelige liv.

Også jeg gættede rigtigt.... og jeg håber ikke det gør mig til psykopat. Jeg tror derimod at jeg gættede rigtig fordi det nærmest er den eneste logiske grund til at hun skulle dræbe sin søster udifra teksten. Selvfølgelig kan der være en million andre grunde til at hun ville dræbe sin søster, hvis historien om den fremmede mand i begravelsen skulle have nogen relevans, er dette den eneste logiske slutning... eller?

Jeg gættede på, at søsteren var blevet kæreste med manden. Det var jo så ikke rigtigt. Men jeg er da glad for ikke at have en psykopatprofil.

Jeg er også psykopat! :-) Men som Frode skriver, er det også for mig at se det eneste logiske ud fra teksten, selvom selve handlingen er absurd.

Hilsen Sidsel

Dejligt at se der er andre der har læst "Undtagelsen" af Christian Jungersen.

Kanon bog med en masse spidsfindige pointer !!

Jeg gættede på at kvinden efterfølgende havde fundet ud af, at manden måtte være en lejemorder, som søsteren havde bestilt for at myrde moderen - og som dukkede op til begravelsen, for at få sin løn ... men, nu kan jeg godt se, at den rigtige løsning selvfølgelig er mere logisk .. set ud fra en psykopats synspunkt.

"Undtagelsen" har jeg nu ikke læst. Til gengæld har jeg læst Drømmetydning af Sigmund Freud. I den fortæller han om en patients drøm, der er påfaldende beslægtet med denne historie: Hun drømmer om en kær, levende slægtnings begravelse og føler i drømmen stor glæde derved. Da hun taler med Freud om drømmen, kommer de sammen frem til, at denne glæde i virkeligheden skyldes, at hun ved en anden, nyligt afdød slægnings begravelse har mødt en person, som hun føler sig tiltrukket af og som hun ved, også ville være til stede ved den begravelse, hun drømmer om.

Det er længe siden, jeg læste bogen, men så vidt jeg husker, er hun gift og meget strengt opdraget, så hun kan ikke bare indrømme over for sig selv, at hun føler sig tiltrukket af ham og gerne vil møde ham igen. Derfor er gensynet i drømmen camoufleret som en begivenhed, der ligner den, hun sidst mødte ham ved. Raffineret, ikke? Det var det, der ledte mig på det rigtige spor.

Det var da en mærkelig logik. Hvis manden dukker op til moderens begravelse, så er der da større chance for, at han kender til faderen end til søsteren, og dermed at der er større sandsynlighed for, at han ville dukke op til faderens begravelse end søsterens. Det ville derfor være mere logisk at dræbe faderen end søsteren. :)

Nej, desværre. Hvis du finder den må du gerne fortælle det her.

Måske er det forståeligt nok hvis den ikke er offentliggjort. Så kan psykopaterne jo bare øve sig i at svare upsykopatisk. Det kan de vel egentlig også selv om de ikke kender den. Det er mit indtryk at mange psykopater godt ved hvad psykopati er og jeg kan forestille mig at nogle af dem har regnet ud at de skal svare pseudo-empatisk på testspørgsmål.

hmm.. ja... jeg må vidst siges at være den rigtige til at afgøre striden om hvor vidt testspørgsmålet virker, da jeg er diagnostigseret dyssocial personlighedforsyrrelse, i daglig tale psykopati. jeg svarede forkert på spørgsmålet! og ang diskutionen om den mest anerkendte psykopatitest, som iøvrigt blev brugt på lundin, er det robert hares psykopatitest. den ligger diverse steder på nettet.

Ville bare gerne høre om nogen havde kendskab til lignende stærkt forenklede tests?

Jeg har ledt og ledt på nettet for Robert Hares psychopathy checklist PLC R og læst meget om det hele, men jeg har ikke kunnet finde selve testen, mon Kenny Petersen kender en adresse?

Jeg tænkte i flere dage over testen og mit endelige bud var, at søsteren havde myrdet moderen og derfor blev hun slået ihjel af sin egen søster i vrede og manden i historien fik jeg til, at han var helt uden betydning...han var kun med til, at vildlede historien og forvirre en omkring selve plottet!

forstår det... gættede en på 2secs. forstår det 100%, og er ikke psykopat.

jaja jeg er ikke psykopat det er sku sikkert eller det er jeg lidt så jeg var så sej og svarede rigtigt med det samme men det betyder da ikke jeg er en morder O.o bare fordi man kan svare rigtigt .'

Man behøver slet ikke være morder for at være psykopat. Det er kun en lille del af alle psykopater der begår et mord.

hvis ellers at man kender lidt til Freud og hans drømmetydning vil man vide at han engang tyede en drøm hvor en kvinde i en drøm ønsker at hendes far skal dø fordi så kommer der nogen til den lille landsby her i blandt en mand hun var forelsket i. hvis testen skulle være rigtigt skulle Freud være seriemorder eller bare morder, hvilke jeg ikke ligefrem ser for mig. Derudover ved alle der bare har beskæftigede sig lidt med psykologi ved at et enkelt spørgsmål ikke kan definere en psykopat

Ja, det undrer mig sådan set ikke.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2