« Fænomenet støj og begrebet "støj" | Forside | Electronica-weekend - DiGI:Wave + SoundStage »

01.09.2005

DR electronica

Jeg har skrevet en del om nye radiomedier på det seneste, for der sker virkelig meget i øjeblikket med podcasting, DAB osv., og nu er der kommet en kanal på DR Netradio som kun spiller electronica døgnet rundt! Det lyder for godt til at være sandt, men se mere her og lyt til kanalen via vælgeren i bunden af dette indlæg.

Jeg har ikke lyttet så meget til den endnu, men er meget positivt indstillet. Da jeg gik ind på den første gang spillede den Autechre, og lige nu er det Pedro der kører. Der er heldigvis ikke noget dance og house og den slags, men rendyrket electronica (elektronisk lyttemusik). Hovedvægten ligger nok på det melodiøse, men de spiller også fra den mere eksperimenterende ende ind imellem.

Man kunne godt savne at playlisterne lå på hjemmesiden, men ellers har jeg ikke umiddelbart noget at indvende. Jeg nyder det bare!

For folk med andre musikalske interesser er der også en country-kanal, en folk-kanal, en "modern rock"-kanal, en hip hop-kanal osv. osv. - ligesom alle DAB-kanalerne også ligger her. Tjek det ud:

Kommentarer

Jeg har nu fundet ud af at Thomas Knak er med til at bestyre kanalen, og han har fortalt at musikken kører i en rotation på 12 timer, så alle titler spilles 2 gange i døgnet. Men det er så meningen at det skal forøges til ca. 12.000 numre i rotation omkring nytår.

Det er en discount-kanal på den måde at der ikke er sat særlig meget tid af til at køre den - den skal kunne køre med en minimal redaktionel indsats (ligesom DAB-kanalerne). Men blot det at den eksisterer er et hit!

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2