« Ateisters følelser | Forside | Den kedelige weblog er tilbage »

10.11.2005

Turbulens

Jeg har først nu opdaget at der findes et dansk, intellektuelt internettidsskrift af høj kvalitet. Det hedder Turbulens, og udgiver temanumre med essays og debatter som ligger online. Panelet af skribenter dækker over en stor bredde i såvel faglig baggrund som politisk holdning. Blandt skribenterne er så forskellige folk som Hans Hauge, Frederik Stjernfelt, Peter Laugesen, Poul Nyrup Rasmussen, Ditlev Tamm og Mikkel Bogh og mange andre. De hidtidige temaer har været: Dannelse, terrorisme, arbejdsliv, de intellektuelle, internettet og kritik.

Da jeg først har opdaget det nu, har jeg på fornemmelsen at mange andre potentielle læsere ikke aner til dets eksistens, så derfor vil jeg gerne reklamere for det her.

Klik ind på Turbulens her, og kig dig omkring i de mange tekster.

Kommentarer

Øy, tak for linket! En håndfuld af mine yndlingsskribenter lige for hånden - nogle gange elsker jeg altså bare internettet!

Jeg har lige læst den velgørende analyse ved retoriker Christian Kock af hvordan Bjørn Lomborg, Carsten Jensen og Lars Hedegaard scorer billige point ved retorisk at forfalske (eller bevidst misforstå/overdrive) debatmodstanderens synspunkt.

Det som Kock peger på er jo ganske udbredt og gælder ikke kun de tre trænede debattører. Her i blogverdenen sker det ofte at ophedede debatter går skævt fordi folk skyder hinanden noget i skoene. Her er det heldigvis lettere end i avisdebatten at svare "det jeg skrev var...", og enhver der følger debatten kan se efter selv. Det er en af weblogmediets dyder.

Men vi bør alle gribe i egen barm og forsøge at være fair når vi diskuterer, at forøge at forstå "modstanderens" synspunkt før vi kaster os frådende og karikerende over den. Det er lettere sagt end gjort.

Pjat med dig Torben...;-)

Men du har ret: en af fordelene ved bloggen (som fænomen) er, at det er sværere at gemme sine argumenter og retoriske kneb, for de kan blive sat på plads omgående (hvis der ellers er nogen der gider).

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2