« B.T. taler til DIT ego | Forside | Service er et vidt begreb »

05.01.2006

ATS - At tænke sig 2005

På bagsiden af Politiken findes de vigtigste nyheder i organet ATS, At Tænke Sig. Jeg har haft den fornøjelse at anmelde ATS-årbogen 2005 til P1 Morgen.

Anmeldelsen kan høres her.

Jeg bringer et enkelt eksempel fra bogen nedenfor (et eksempel som dog bringer mig i så stor affekt at fokus flyttes til sagen frem for ATS - beklager).

Da jeg bruger Telmore som mit mobilselskab har jeg aldrig problemer med den slags (de er tilsyneladende det eneste danske telefirma der kan finde ud af at servicere deres kunder), men til gengæld har jeg prøvet alt hvad tænkes kan med fastnet og bredbånd hos fx TDC, Tiscali, Tele2 og senest ComX. En af de smarte måder alligevel at holde på kunderne er simpelthen at gøre det næsten umuligt at skifte til et andet selskab. Det er en konkret, bevidst praksis fra teleselskabernes side (der i øvrigt ville være langt værre hvis ikke der var lidt regulering fra myndighederne). Derfor kan jeg sagtens genkende nedenstående som stod i ATS en gang i slutningen af 2004:

Telefobisk

Kære mobilkunde.

Vores mobilkontrakter er på det seneste blevet kritiseret for at være uforståelige. Der synes især at være tvivl om vilkårene for at skifte teleselskab, som vi derfor skal præcisere her:
Såfremt de ønsker at skifte til et andet teleselskab, bedes de venligst indtaste PUK-koden (det næsten ulæselige tal i nederste venstre hjørne af kontrakten som de fik tilsendt sammen med SIM-kortet) samt tværsummen af deres skonummmer gange pi i anden i tidsrummet 14.00-14.15 på den første onsdag i måneden (dog kun såfremt den falder på en ulige dato), og derefter kontakte vores servicecentral på tlf. 47 11 47 11 og spørge efter Hjalte. Hvis han er gået til frokost kan de spørge efter Malte, og hvis han også er gået til frokost må De indse at det ikke bliver til noget med at skifte teleselskab i dennne omgang.

Som sagt en realistisk situation - men ikke realistisk at spillereglerne står så klart som her. De er som regel undersforståede, og man aner til at begynde med ikke at Hjalte findes, og når man finder ud af det, får man at vide at man skal sende ham en fax, men den når aldrig frem til ham og måske eksisterer han ikke i virkeligheden indtil man nævner hans navn på sin weblog et par år senere, hvorefter han pludselig melder sig på banen.

Nå, det var jo egentlig ATS det skulle handle om: Den er sjov. Hør min anmeldelse.

Kommentarer

Sejt. Den fik jeg i mandelgave.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2