« Podcast: Guld fra arkivet - Karl Bjarnhof | Forside | Set fra den anden side »

15.03.2006

Else Marie Pade på nettet

Sandelig om ikke Statbiblioteket har lagt alle Else Marie Pades værker ud på nettet, så enhver kan lytte med!

Hvis ikke du ved hvem Else Marie Pade er, så er den korte version at hun er Danmarks første komponist af elektronisk musik i 1950erne og 60erne, og har et gedigent værk bag sig som nærmest har været holdt hemmeligt af DR og først er blevet udgivet i uddrag i de senere år (på to fine CDer), takket være ihærdige og langt yngre fans' insisterende indsats. Hun er blevet remixet af unge electronicafolk (bl.a. Thomas Knak og Bjørn Svin), og ses stadig jævnligt til koncerter ude i byen som den absolutte alderspræsident (82 år). På den måde har hun (med en kliché) fået status som dansk electronicas bedstemor.

Nu ligger det hele altså tilgængeligt på nettet (i samarbejde med Pade selv), så nu er der virkelig ikke længere nogen undskyldning for ikke at kende hendes musik!

Se også:
CD - Else Marie Pade: Face It
CD - Else Marie Pade: Glasperlespeil

Kommentarer

Kendte ikke hendes musik - men nu gør jeg :-)

Jeg skal huske at tilføje at 5 af hendes værker har ligget på nettet siden september på Open space, hvor der ligger meget andet godt af samme skuffe. Tjek det ud!

Hej til jer på bloggen, der er interesserede i Else Marie Pade

Her et tip om, at den nye danske dokumentarfilm om og med Else Marie Pade 'Lyd på liv', premierede i denne uge. Filmen vises nu på søndag d. 11. juni på DR2 kl 20.20, og ellers distribueres den gennem DFI og kan i øvrigt lånes på landets biblioteker om nogle uger.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2