« Set fra den anden side | Forside | Jobvejledning ad absurdum »

24.03.2006

Mærkværdige Google-søgninger

Via Blogpatrol kan jeg se hvad folk har søgt på i Google (og andre søgemaskiner) som har fået dem ind på min weblog. Det er altid med en blanding af morskab og bekymret undren jeg ser på hvad der googles på og hvad der peger på min weblog. Der er naturligvis de indlysende, såsom mit navn eller emner som jeg har haft i overskrifterne, altså en masse relevante søgninger. Men der kommer flere og flere bizarre søgninger - nogle af dem helt ved siden af.

En del er direkte sjofle og nogle af dem tæt på det kriminelle i den retning. Grunden til at de kommer ind på min blog er at jeg i vidt forskellige ganske uskyldige sammenhænge har brugt nogle af de ord som de går efter. (Og hvis du nu ønsker at få nogle eksempler må jeg lige forklare at det ville være meget dumt af mig at skrive dem, idet jeg så vil få endnu flere af den slags hits på Google. Men jeg kan da godt forklare at det i de klammeste tilfælde drejer sig om noget med fotografier af hunkønsvæsener under den kriminelle lavalder. Dertil kommer bizarre scenarier som jeg ikke anede nogen interesserede sig for). Det skal understreges at min weblog ofte kommer meget langt nede i rækken af resultater fra Google, men de er åbenbart desperate nok til at blive ved at kigge.

Men ud over dem dér, så er der en masse som søger på hele sætninger, ofte spørgsmål. Om det er børn eller internet-analfabeter skal jeg ikke turde sige, men de tror tydeligvis at Google er sådan et orakel som man kan stille spørgsmål, hvorefter den kommer med svar. Så i stedet for fx at søge på ordet oplysningstiden skriver de "hvorfor kaldes det oplysningstiden" (netop det eksempel tør jeg godt citere, da jeg går ud fra at det er de færreste der skriver netop den sætning). Utallige søgninger fuld af stedord og biord af typen "hvad vil det sige at..." eller "hvordan får jeg min X repareret".

Det undrer mig at folk kan have sådan et forhold til Google. Altså, fair nok, der er nogen som ikke er hajer i at begå sig på nettet, men de må vel efterhånden finde ud af at Google ikke svarer på spørgsmål. Og i hvert fald burde det være klart at min weblog ikke giver svaret, idet der jo bliver vist et citat fra den pågældende side i Google.

Altså (hvis jeg vover at citere et andet eksempel, som der forhåbentlig aldrig bliver søgt på igen i Googles historie) så er der en der har søgt på "find vittigheder om 50 årige". Uden at lyde arrogant kan man vel godt forestille sig at det nok ikke er en IT-ekspert med Mensa-medlemsskab der har efterspurgt dette fænomen, men snarere en evig aspirant til titlen "lystig fætter" på tankstationen i Nørre Bøvelse. Men selv han må da vel kunne se at min weblog ikke giver ham nogen vittigheder han kan bruge til sin altid-allerede uendeligt kedelige festtale i Nørre Bøvelse forsamlingshus. Så hvad sker der for ham idet han går ind på min weblog?

(Nå, kom jeg alligevel til at lyde lidt arrogant? Undskyld, så)

Se, nu har jeg gjort ham søgningen efter. Og min weblog kommer langt nede af listen, efter en del relevante vittighedssider. Og det er tydeligt at det indlæg der citeres fra på Google intet har med sagen at gøre. Så hvad får ham til alligevel at klikke sig ind på min weblog? Nysgerrighed! Og det er måske ikke den værste motivation for at besøge min weblog. Så på den måde har det alligevel et positivt moment.

Kommentarer

Med hensyn til de stakels "internetanalfabeter" som formulere deres søgninger som et spørgsmål, kan jeg måske hjælpe. Det er et råd fra jubii's sider (Jeg mener det var Jubii) med begynderråd for nye brugere, om at formulerer et spørgsmål angående lige netop den viden der søges, da det skulle give mere præcise hit's. Jeg læste det for et par år siden.

mvh. PoulErik (Internetanalfabet) ;-)

Hehe, der er med garanti utallige der har fortalt dig dette, men du er lidt af en nørd.
Ved du egentlig om noget tilsvarende findes til hjemmesider? Altså så man kan se hvad folk har søgt på for at komme til tilsvarende hjemmeside?

Nørd? Mig? Hvad mener du? ;-)

Ja, der findes en del værktøjer der registrerer den slags, hvoraf den mest kendte nok er Google Analytics, som til gengæld har en meget dårlig brugerflade, idet den henvender sig til folk med kommercielle hjemmesider og marketings-strategier. Men der findes altså også andre, jeg kender dem bare ikke lige. Til weblogs kan man med fordel bruge Blogpatrol.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2