« Løgnehistorier og anden podcast | Forside | Musikmedienyt: Gaffapedia + musikpodcast »

20.04.2006

Flugtfodgænger

Alle har hørt om flugtbillister, men jeg har lige oplevet en flugtfodgænger.

Jeg kom kørende ad Thorshavnsgade fra Langebro, hvor det går ned ad bakke. Foran mig kørte en kvinde i 20erne. Pludselig blev hun slynget af cyklen og lå på asfalten fordi en mand var gået ud på vejen uden at kigge sig for. Hun havde ikke cykelhjelm på, og trak sig i kramper. Manden råbte et eller andet, som jeg ikke kunne høre før jeg fik stoppet og hevet min iPod ud af ørerne. Vi var 4 personer omkring stedet. Det så ret slemt ud, og kvinden var tydeligvis chokeret. Jeg rakte ned efter min mobiltelefon med henblik på at ringe efter en ambulance, opdagede at jeg havde glemt at få mobilen med og spurgte om der var nogen af de andre der havde en mobiltelefon. Der var en fyr som hev sin mobil frem.

Nu skete der så noget højst uventet, og det gik meget hurtigt. Manden som var gået ud foran kvinden (og som efter enhver målestok bar skylden) forlod stedet med raske skridt og råbte at det i hvert fald ikke var hans skyld og at det var hende der havde kørt ham ned. På få sekunder var han væk. Alle var desorienterede og påvirkede af situationen og derfor nåede ingen af os at reagere. Manden flygtede, og ingen af os (mindst af alt den tilskadekomne) kunne huske præcis hvordan han så ud. Jeg husker blot at han var i 50erne, muligvis gråhåret, havde ikke jakke på, men vistnok en uldtrøje af håndværkertypen.

Kvinden kom på benene og stod og græd, forståeligt dobbelt chokeret over det hele. Hun synes ikke vi skulle ringe efter en ambulance. Vi gav hende vores telefonnumre og sagde at hun skulle lægge godt mærke til om hun havde slået hovedet.

Jeg kørte videre optændt af harme, og kiggede efter manden som intetsteds var at se. Der kom en politibil kørende, som jeg overvejede at stoppe, men jeg tøvede lidt for længe (for hvad kunne de gøre?). Måske skulle jeg have stoppet dem, men alle de implicerede og alle andre vidner var væk igen, ligesom min reaktionsevne åbenbart er langsom i dag.

Jeg er stadig vred og chokeret over det jeg var vidne til. Hvad fanden foregår der inde i hovedet på den psykopat?

Har han egentlig gjort noget ulovligt ved at flygte fra stedet? Er der en lov om den slags?

Kommentarer

Ja, det må da være ulovligt at han flygtede? Hvis en bil havde gjort noget tilsvarende - og kørte sin vej - ville det jo være åbenlyst ulovligt.

En skidt karl! Jeg ved ikke om det er ulovligt, men det var i hvert fald ikke pænt gjort.

Så vidt jeg kan se, har han helt klart overtrådt færdselsloven:

§ 3. Trafikanter skal optræde hensynsfuldt og udvise agtpågivenhed, så at der ikke opstår fare eller forvoldes skade eller ulempe for andre, og således at færdslen ikke unødigt hindres eller forstyrres.

§ 9. Trafikant, der med eller uden egen skyld bliver indblandet i et færdselsuheld, skal straks standse og i muligt omfang yde hjælp til tilskadekomne. Den pågældende skal endvidere til sikring af færdslen deltage i de foranstaltninger, som uheldet giver anledning til. Hvis en anden, der er indblandet i uheldet, anmoder herom, skal vedkommende opgive navn og bopæl. Tilsvarende oplysninger skal efter anmodning gives den, på hvis ejendom eller ting, der er sket skade.

Tak, Jexper, for denne afklaring. Jeg skulle gerne melde ham hvis jeg havde den fjerneste anelse om hvem han var.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2