« Per Ahlmann | Forside | Er jeg min hjerne? »

07.10.2006

Ig Nobelpriser 2006

Så er de her. Priserne til årets pudsigste forskningsresultater, The Ig Nobel Prize. Endelig har man fået svar på hvorfor spætter ikke får hovedpine på trods af deres evindelige hakkeri; hvilke typer lort gødningebiller foretrækker; hvor mange fotos man i gennemsnit skal tage af en skoleklasse for at undgå at nogen blinker på billedet; hvorfor tør spaghetti brækker flere steder ad gangen når man knækker dem over; og ikke mindst hvorfor lyden af en negl der skraber hen over en tavle er så ubehagelig.

Hele to undersøgelser involverer min hadesubstans, ost: For det første har nogen af uvisse grunde undersøgt lydens hastighed i cheddarost under forskellige temperaturer. For det andet har også malariamyg gennemskuet ligheden mellem sure tæer og Limburgerost.

Endelig er det påvist - hvad man måske havde på fornemmelsen - at folk der bruger mange unødvendige fremmedord bliver betragtet som uintelligente. Og opfinderne af lydtransmittere med frekvenser der generer teenagere har fået fredsprisen.

Det kan altsammen læses her.

(tak til ursuppen)

Se også
Hentehår
Kan det betale sig at løbe i regnvejr?
Navlefnuller - videnskabeligt set

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2