« Lemon Curd og Lime Curd | Forside | Opfølgning: Birtes TV-avis »

19.11.2006

TV-Avisen: nu kan kvinder og jyder også være med...?

TV-Avisen har fået nyt ansigt og ny profil. I den forbindelse er DR (sikkert med hjælp fra smarte management-konsulenter) nået frem til nedenstående målgruppe, ifølge Politiken. Jeg vil lade citaterne tale for sig selv, da de næsten overflødiggør satiriske kommentarer om både DR, kvinder, jyder, målgruppeundersøgelser og jagten på seertal blandt folk der ikke er interesseret:

"I morgen går TV-avisen i luften i to nye udgaver. En let og underholdende klokken 18.30, der skal lokke kvinder og jyder med. Og en smart og seriøs klokken 21.00, der skal trække de unge til."

"Den første, klokken 18.30, skal som sædvanlig tale bredt til den danske befolkning. Men nu skal den også lokke kvinder og folk uden for de store byer tilbage til DR’s nyheder ved at servere en let anretning nyheder på et tidspunkt, hvor familierne ikke sidder dybt koncentreret foran tv-apparaterne. Præsenteret underholdende og med vinkler, der opleves tæt på den enkelte."

"Under 18.30-udsendelsen bejler man til Birte, en 49-årig hjemmesygeplejerske, der bor i en lejlighed i Vejle, interesserer sig for det nære, men meget lidt for 18.30-nyhederne. Et indslag til udsendelsen skal kunne passere det, der på redaktionen går under navnet Birte-testen. 'Ingen emner må på forhånd udelukkes. Vi skal bare tvinge os selv til at vinkle alle emner, så de også fanger Birte', forklarer Henrik Keith Hansen."

"Kl. 18.30-udsendelsen bliver underholdende, nær og vedkommende for også at tiltrække kvinder og seere i provinsen".

(Politiken 18/11, mine kursiver)

Kommentarer

Ja, man kunne jo overveje om ikke de gjorde klogere i at forsøge at henvende sig til folk, der i det mindste er interesseret i at se nyheder ...? Jeg føler mig i hvert fald ikke fristet af det oplæg, du citerer :-)

Min hjerne kortsluttede lige.

Hvad med de unge, kvindelige jyder? De må da blive helt forvirrede..

Jeg har nu set denne TV-Avis og målt den med Birte-testen - se næste indlæg her på bloggen.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2