« Boghandlere | Forside | Hilsener »

26.12.2006

Apple sender spam

Apple har tilsyneladende en bevidst strategi, der går ud på at sende reklame-mails til tidligere kunder på trods af at disse har meldt sådanne nyhedsbreve fra. Således er jeg selv yderst bevidst om hver eneste gang jeg opdaterer Quicktime eller iTunes el.lign. at melde nyhedsbreve fra og dobbelttjekke at jeg har gjort det. Alligevel får jeg - ikke så tit, men ind imellem - disse nyhedsbreve med tilbud fra Apple Store. Der står så at man kan melde dem fra, og det gør jeg troeligt hver gang, men bliver mere og mere irriteret for hver gang. Når man klikker på linket hvor man kan melde nyhedsbrevet fra får man den venlige besked:
Kære Torben Sangild, Tak fordi du har udvist interesse i at modtage e-post fra Apple med jævne mellemrum.
Men det har jeg bare ikke. Jeg kan ikke bevise det, og måske regner Apple med at jeg er usikker på om jeg nu også fik meldt det fra - for det kan jo glippe, ikke? Og de første gange var jeg også i tvivl, men det er jeg ikke længere.

Kommentarer

Er det ikke bare at lave en block på alle mails fra adressen?

Jo, det ville løse det praktiske problem, men ikke det principielle, som egentlig er det der vækker mit anstød.

De fleste email programmer som understøtter brug af filtre giver mulighed for udover at slette den post som passer med filteret, også at sende en email til afsender hvori det tilkendegives at emailadressen de har sendt til ikke længere er valid.
Dette kaldes "bounce".
Når det således er en afsender du ikke ønsker hverken disse eller andre emails fra, kan du nøjes med at oprette filteret een gang for alle emails som matcher på for eksempel *@apple.dk
hvilket vil sige alle emails hvor det foranstående er underordnet.
Eller endnu bredere med
@apple
hvor alle emails hvor ovenstående findes i afsender emailfeltet vil medføre en såkaldt bouncemail til afsender.

Når man først har lavet et bredt filter vil den æde alle tilsendte emails uanset om Apple mener át de er i deres gode ret til at sende dem eller ej fra deres hovedsite eller søstersites.

Selv benytter jeg MailWasher som kan bruges som privat eller mod betaling hvis man er i et firma.
I andre mere avancerede programmer kan man også angive bouncemeddelelsens tekst og der kan man entydigt forklare at man ikke ønsker flere mails tilsendt uanset påskud.

Mvh
Mikkel Breiler

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2