« Gus Jensen i Berlingske | Forside | Ungdomshuset mister sympatien »

15.12.2006

Merzbow i København

På mandag kommer den japanske støjkonge Merzbow til København og spiller i Plex. Det har jeg ventet på skulle ske i mange år - af en eller anden grund har han vist kun spillet i Jylland tidligere. Merzbow laver ren støjmusik, og har gjort det på flere hundrede cd'er. Koncerten er forlængst udsolgt, men heldigvis har jeg billet. Det bliver stort!

Politiken har en formtale i dagens iByen-tillæg, hvor jeg og Jørgen Teller bliver interviewet. Indtil videre kan artiklen læses her. Det er en fin artikel af Rasmus Strøyer med en flot collage som illustration.

Jeg har fået artiklen at se før den blev trykt og haft mulighed for at korrigere fejl i det jeg bliver citeret for - det er god journalistisk skik (man citeres jo aldrig ordret), og jeg kan derfor stå inde for mine udgydelser. Der er dog tale om ganske få uddrag af en samtale på 45 min., så jeg havde mildt sagt mere på hjerte, men det er mediets vilkår.

Mine skriverier om Merzbow

Kommentarer

Hej Torben,

Første gang jeg falder over din blog. Virker rigtigt spændende med de emner du skriver om - du har helt klart erhvervet dig en ny læser!

Wauw... Merzbow-koncert. Det ville jeg (måske) rigtigt gerne have oplevet.

Jeg har ikke lyttet til specielt meget "ren" støjmusik, men Merzbow har været ret interessant (jeg siger interessant, fordi det stadig er en ret intellektuel måde jeg lytter til ham). Mit forhold er lidt ambivalent til noise, fordi jeg på den ene side må erkende at det meste er over min smertetærskel, men på den anden side synes jeg at det er helt vildt fascinerende fænomen. Måske er det egentlig kun konceptet/filosofien bag musikken der egentlig rigtig tænder mig?? Hmm.. Jeg ender i hvert fald altid med at snakke en masse om Merzbow, men aldrig rigtigt lytter til ham.

Har du nogen idéer til hvordan jeg afhjælpe det forhold?

Malte

Et godt bud vil være at opleve det live. Netop med støj er der nogle andre klanglige oplevelser i et stort rum hvor støjen spilles kraftigt. Og så skal det være en af de gode, som fx netop Merzbow.

Eller måske begynde et andet sted, fx Sunn O))).

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2