« Merzbow i København | Forside | Beskueren tvinges - gu' gør hun ej! »

17.12.2006

Ungdomshuset mister sympatien

Så er det slut med sympatien over for Ungdomshuset fra de fleste her i lokalområdet. Det element af forkælet egoisme og en meget lille verden (der ikke inkluderer de umiddelbare omgivelser) som hele tiden har været en del af indtrykket af Ungdomshuset, blev i nat konkretiseret med et voldeligt angreb på tilfældige butikker, cykler, biler og mennesker.

Jeg mener ikke at kommunen burde have solgt Ungdomshuset i sin tid - det var hjernedødt - og jeg forstår ikke Faderhusets stædighed efter at de er blevet tilbudt en meget flot sum for huset. Men det retfærdiggør ikke at man opfører sig som om Ungdomshuset er frihedens sidste nødvendige bastion og bare går amok på alt og alle udenfor, som om det var ét stort system. Det er pubertært, usympatisk og meget, meget dumt.

Danske weblog-indlæg om ungdomshuset (de altid nyeste øverst)

Kommentarer

Enig. Dog synes jeg det er interessant at mange mennesker ( du kalder det for eksemple "stædighed", Torben) tager det for givet at økonomisk vinding er et tilbud ingen kan sige nej til.

Det er jeg sådan set enig i, og jeg mener ikke man kan sige at Faderhuset ikke kan sige nej til tilbudet, jeg står bare uforstående over for det - ikke alene på grund af pengene.

Hvis Faderhuset havde en affektiv tilknytning til netop dette sted kunne jeg måske forstå stædigheden, men jeg ville da forlængst have fundet et sted uden alle disse problemer knyttet til sig, hvis det var mig.

Stædigheden går altså på at insistere på at ville have dette hus, selv om de med pengene kunne købe et andet og bedre. Men de er da i deres ret.

Egentlig synes jeg, det er mærkeligt, at Ungdomshusets beboere ikke bruger den flotte sum til at købe et andet og bedre hus. Så ville de få deres eget sted, som ingen kunne tage fra dem, og slippe for al balladen.

Citat fra Berlingske i dag:

Vi møder også Christian Bondorff fra netværksgruppen »Naboerne på Nørrebro«, som de seneste tre måneder har været i dialog med brugerne af Ungdomshuset, og som hidtil har ønsket, at der bliver fundet en løsning, så Ungdomshuset kunne bevares.

Han skutter sig lidt for kulden og tager et hiv af sin smøg. Nu gider han ikke mere. Nu er hans støtte til Ungdomshuset væk.

»De unge har forsikret os om, at demonstrationerne i denne weekend skulle være fredelige. Man ville allerhøjst gribe til modværge, hvis politiet forsøgte at rydde huset. Så sker det her. En planlagt demonstration, hvor de har lagt våbendepoter ud og kaster med brosten. Det er planlagt og stik imod, hvad de har fortalt os. De har brudt enhver tillid, vi kunne have haft, og det er omsonst at tale med dem. Det giver ikke nogen mening, når de ikke fortæller os sandheden alligevel,« siger Christian Bondorff.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2