« Bonnie 'Prince' Billy kommer | Forside | Jens Vejmand - Musikalske visioner for P3 »

06.02.2007

Lemon Curd 2 - Irma vs. MacKays

Der er sket meget i sagen om lemon curd i Danmark. Det vigtigste er at Irma nu har lanceret deres egen lemon curd, som ganske vist er fremstillet af lemon curd-kongen MacKays, men som er en særlig opskrft, der adskiller sig klart fra MacKays egen. Og lad mig med det samme sige at den smager pragtfuldt! Jeg har smagt den her til morgen, og vil nu give en sammenlignende analyse og bedømmelse af de to bedste lemon curd.

Irmas lemon curd smager mere af citronskal end af citronsaft, hvilket giver den en mildere og mere parfumeret smag end den lidt skarpere MacKays. Og så er det jo op til smag og behag. Nogle vil foretrække den skarpe fra MacKays, andre den milde fra Irmas. Jeg selv ligger et sted midt imellem, hvor jeg kan sætte pris på begge dele. Irmas er virkelig dejlig rund, og umiddelbart perfekt. Risikoen er dog at det parfumerede bliver en smule for meget i det lange løb. Men det skal understreges at der er tale om små forskelle mellem de to, og at de fleste ikke vil bemærke den med mindre de er kendere eller har begge mærker på bordet til direkte sammenligning.

Så mangler vi bare at Irma også fremstiller en lime curd - eller at Føtex begynder også at importere MacKays lime curd.

Irmas Lemon Curd koster kun 16 kr. glasset.
MacKays Lemon Curd kan fås i bl.a. Føtex og Magasin (så længe det varer) til ca. 25 kr. glasset.

Læs mere om lemon curd og lime curd her.

Glem alt om marmelade - det 20. århundredes henkogte vammelhed. Lemon curd er marmelade 2.0, hinsides marmelade, et sødt smørepålæg skabt for det ny årtusind.

Kommentarer

Tak for eminent god forbrugerinformation. Jeg må fluks i Irma og købe et glas lemon curd. Og huske et par pakker af de lækre muffins (ikke amerikanske kage-muffins, men engelse brød-muffins) der bare skal varmes på brødristeren. Og som smager skønt med lemon curd på!

Altså, sådan rent tilfældigt havde jeg lige købt et glas før du begyndte at skrive så begejstret for om det her...og bevares, det smager da glimrende, men det er jo ikke noget at regne i forhold til en omgang hjemmelavet nutella med ristede nødder.

Hvis der var celebrity death match mellem lemon curd og hjemmelavet nutella ville lemon curden ende som det ville gå Bupper mod Chuck Norris.

Det bliver vi så ikke lige enige om.

Men hvis ikke det var sådan at smag og behag var forskellige ville man jo kunne nøjes med kun at sælge lemon curd i alle butikker, og det ville gå ud over mangfoldigheden, så nyd du bare din nutella. Den var jeg også vild med som barn.

Jeg er en lille smule skuffet over Irmas lemoncurd. Jeg synes at den den smager for lidt af citron. MacKays er kraftigere i smagen og knap så parfumeret (appesinskal/appelsinaroma).

Ikke at den er dårlig, den er bare ikke helt ligeså god.

Jeg har stadig ikke fundet citronkurten hos Irma, æv, til gengæld levnede jeg den hjemmelavede nutella på Carltons brunchtallerken i søndags. Ud over at den sikkert var alt for sød, så lignede den altså en hundebæ i en skål!
Men Torben du har jo ret, mangfoldighed er en god ting.

Jeg havde fornyeligt fornøjelsen af at smage lemon curd for første gang. Denne version kan købes i A.C. Perchs The Salon til den nette sum af 55 dkr..
Kommentaren er egentlig bare til bemærkningen "det 20. århundredes henkogte vammelhed" - hårde ord taget i betragtning af, at det er roses ifølge indholdsfortegnelsen mest af alt må bestemmes som majonæse rørt op med sukker og citron!
Men det smagte nu godt, det må jeg vedstå.

Det lykkedes! Jeg fik fat i Irmas, 2 glas for 35 kr. og det smagte skønt... jo, den kunne godt have en skarpere citronsmag, men pyt!

Hold da op... Har for første gang smagt Lemon Curd, faldt over et glas i Netto fra "Robertsons" til en flad 10,er i denne uge. Sikke en oplevelse, det er da noget af det herligeste jeg nogensinde har smagt, tænk at man er gået glip af den oplevelse hele sit liv :-)

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2