« Anders And opdateret | Forside | Jan Ullrich »

11.03.2007

Nerver og lyd

Vi er blevet opdraget med at vores nervesystem fungerer via elektriske impulser ad nervebanerne. Men ny forskning på Niels Bohr-instituttet tyder på at det i stedet er lydimpulser (i form af solitoner), der er på færde. Det hele begyndte med den simple iagttagelse at der ikke udvikles varme ved nerveaktivitet, som der ville gøre hvis der var tale om elektricitet. Læs mere her.

Straks kan man begynde at fantasere om at optage disse mikrolyde - eller bare fantasere over den kakafoni af lyde vores nervesystem konstant afgiver - måske som en irregulær tekstur af percussive pulseringer, der ville kunne give Xenakis ny inspiration fra graven.

Kommentarer

Kære Torben, sept. 2008 faldt jeg af min hest og forvred nogle af de øverste nakkevirvler, idag har jeg meget bevægelse i begge arme. Jeg har i Nyt Aspekt sept.- okt. 2011 side 8 set henvisning som hedder "Nerver fungerer via lyd". Der står at det kommer fra antroposofisk selskab, men jeg kan ikke finde det på nettet. Kan du hjælpe mig? Venlig hilsen Ann Katrine

Nejnej, det er skam videnskabelig forskning. Det lader ikke til at linket virker mere, men der er to neurologer som i Danmark har udkastet den tese at der er tale om lyd. Jeg kan ikke huske navnene lige nu, men jeg prøver at finde det.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2