« Bankrøveri ved højlys dag | Forside | Rock og fotografi »

16.04.2007

Gæst i Kaffeklubben 3

I dag var jeg igen gæst i Kaffeklubben på P1.

Emnerne denne gang er:
1. Ørestaden og Field's (jvf. den tåbelige cykelkælder og de manglende butikker).
2. Forargelse og indignation i politik. Er det feminint at være venstreorienteret og maskulint at være højreorienteret?
3. Den klassiske musiks særstatus som seriøs musik.*

Politikerne i studiet er denne gang Mette Frederiksen (S), Helle Sjelle (K) og Michael Aastrup Jensen (V).

*Inden jeg bliver klynget op i den nærmeste lygtepæl skal jeg understrege at jeg altså på ingen måde foreslår at fjerne støtten til klassisk musik! Det ville være fatalt, og det kunne jeg aldrig finde på.
Grunden til at jeg nævner dette er at værten i begyndelsen af programmet præsenterer mit indlæg som at man kunne prøve at fjerne støtten og bruge den på andre former for musik. Lytter man i stedet til hvad jeg selv siger skulle det være klart at der er tale om en misforståelse. Værten har ikke set mine indlæg på forhånd, og derfor kan emnet hurtigt misforstås.
Min pointe er altså ikke at den klassiske musik skal have fjernet støtten, men er derimod en kritik af dens selvtilstrækkelighed som den eneste seriøse musikform. Derfor leger jeg bl.a. med nogle tankeeksperimenter om hvordan man fx også kunne have statsstøttede avantgardejazz-orkestre eller verdensmusik-orkestre.

Læs mere og hør udsendelsen her

Kaffeklubben bliver sendt tirsdag 10.03-11.30 og genudsendt 20.00-21.30 på P1. Programmet kan også høres på nettet og hentes som podcast. Endelig har programmet sin egen blog, hvor man kan diskutere videre.

Links til min tidligere medvirken i Kaffeklubben
Kaffeklubben 1
Kaffeklubben 2
Michael Aastrups overrevne avis

Kommentarer

Weblog made the radio star! Go, Torben, go! Og jeg er spent på dine vurderinger av det feminine og det maskuline.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2