« Den klassiske musiks særstatus | Forside | Astrologien testet »

03.04.2007

Årets aprilsnar i medierne

Jeg kan godt lide mediernes asprilsnar, som leger med vores autoritetstro, og som er uhyre morsomme når de er bedst. Sidste år oprettede jeg Wikipedia-artiklen Apilsnar i danske medier, der skal samle op på dem allesammen hvert år.

I dag gik jeg ind for at tjekke om der var liv i artiklen, og det var der - folk havde registeret 13 aprilsnarre i de danske medier, og det er vældig fint. Men der må mangle nogen. Hvor er fx TV-Avisen, Radioavisen og Nyhederne på TV2? Hvis du har set nogle af disse eller har andre mediers aprilsnar at tilføje, må du endelig træde til. Hvis du er usikker på hvordan man skriver på Wikipedia kan læse, kan du enten se en kort introduktion her (det er let!) - eller, hvis du har total berøringsangst over for den slags, kan du sende en beskrivelse af aprilsnarren til mig. Endvidere ville jeg ønske at man ville følge mit eksempel fra 2006 og skrive journalisternes navne i parentes.

I år har jeg besluttet at kåre den bedste aprilsnar - og det bliver så blandt dem som er registreret nu. Vinderen af Sangilds aprilsnar-pris bliver... Politiken med deres afsløring af morderen i TV-serien forbrydelsen. De får den for udførelsen snarere end ideen.

Hædrende omtale fortjener:
- Ekstra Bladet for at have dobbelt aprilsnar, hvilket må have forvirret de læsere der diskuterede hvilken historie der var aprilsnarren. Særligt den med Don Ø var god, fordi Brian Mikkelsens reaktion mimer læserens.
- Berlingske Tidende fordi en af mine venner (som endda er ansat i DRs Big Band) hoppede på historien om at DR-byen skale flyttes til Malmö. Men han var også alene hjemme med to børn, og lettere forvirret i hovedet.
- Bornholms Politi for at have snøret både Ritzau og Jyllands-Posten
- B.T. for at opfylde mange danskeres største længsel - Gasolins genforening.

Kommentarer

Jeg havde den sjove oplevelse at være sikker på at have afsløret Berlingske.
http://www.berlingske.dk/indland/artikel:aid=880310

Ordene Galathea, polske lystsejlere og Bermudatrekanten gjorde det logisk for mig at det var dagens aprilsnar. Det var det bare ikke. Den kom op aftenen før.

Pwned!

Jeg røg i med begge ben i TV2 vejrets om "den dobbelte delvise måneformørkelse". De havde en lang foklaring om Venus og jorden der pludselig begge skyggede for solen - fra hver sin side. Og den nat var det både stjerneklart og fuldmåne så jeg var oppe flere gange for lige at kigge om showet var startet. Det var først omkring 2.30 at det slog mig, at jeg måske var blevet snøret.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2