« Bjarne Riis og doping | Forside | Team Easy On indrømmer doping »

27.05.2007

Good Copy Bad Copy

På tirsdag er der verdenspremiere på filmen Good Copy Bad CopyDR2. Man bør unde sig selv at se denne fremragende film hvis man interesserer sig bare en smule for musik, sampling og copyright.

I filmen møder vi bl.a. kendte samplere som Girl Talk og Danger Mouse - samtidig med at pladeselskabernes talsmænd får lov at udtrykke deres mening. Vi kommer også nærmest jorden rundt - eller rettere: til både Nigeria, Brasilien og Rusland, der alle har alternative måder at opfatte copyright på. Vi møder også folk som Lawrence Lessig (manden bag creative commons). Det hele er klippet flot og meningsfuldt sammen uden voice-over, ud fra ideen om at det vi ser taler for sig selv, hvad det også i reglen gør - især hvis man er lidt inde i sagerne på forhånd.

Selv om man får alles vinkel på sagen skinner det igennem at tilrettelæggernes sympati ligger i ønsket om en friere copyright-lovgivning, hvor det er muligt fx at sample fra andre uden at få uhyrlige million-sagsanlæg på halsen. Og det kan jeg kun tilslutte mig.

Filmen er lavet af Andreas Johnsen (fra Rosforth), Ralf Christensen og Henrik Moltke. Den sendes på tirsdag 29/5 kl. 20.30 på DR2 og varer en time.

Apropos dette vil jeg også lige nævne at Lyt til nyt-udsendelsen om musik på internettet genudsendes samme aften, altså 29/5 kl. 21.30. Her er jeg gæst og taler om de positive ting som internettet har gjort for musikken. Se mere her.
Hør evt. udsendelsen online her.
Eller læs min lille artikel om samme emne her.

Kommentarer

Nåede desværre kun at se sidste halvdel af dokumentarer, men så heldigvis den efterfølgende også (den der havde et eller andet corny amerikanske navn). Det var sjovt at se Richard Stallman, når man nu har hørt så meget om ham...

Jeg synes der var nogle ret konstruktive idéer og visioner over nye markedsmodeller i musikbranchen. "Techno brega"-fænomenet virker helt fjollet, markeds-princippet er jo egentlig ret interessant.

I øvrigt, hvem var ham den britiske gut med det hvide hår? Han var meget sympatisk.

Hej Malte,
briten med det hvide hår var Peter Jenner. Du kan læse om ham her.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2