« Politi eller skandalisering? | Forside | Anders And-historie efterlyses »

12.06.2007

Koncertvaner (3mandsudvalget)

I denne måned sidder jeg i 3mandsudvalget hos musiktidsskriftet Autograf sammen med komponist og skribent Karl Aage Rasmussen og musikkritiker Søren Schauser. Mit første indlæg hedder "Koncertvaner", og tager udgangspunkt i en ganske særlig koncertoplevelse, hvor både tidspunkt, opførsel blandt publikum og muligheden for at gå i baren var usikkert spændt ud mellem to institutionelle traditioner.

Læs indlægget her.

Kommentarer

Hej Torben.

Det var en fin artikel. Meget interessant at læse om det clash of civiliserede mennesker indenfor forskellige opfattelser af hvad der er civiliseret adfærd. Jeg synes også det er frisk og befriende (og samtidigt en smule brutalt), når man oplever koncerter eller forestillinger der ikke klappes af - i fald de ikke fortjener der. Jeg har selv lodet være med at overhovedet klappe eller noget et par gange, fordi jeg synes det virkede dumt, men det er altid en smule ambivalent fordi man trods alt har en smule medlidenhed med dem der har brugt så meget energi og lagt så meget af deres person på domstolen. Det er en smule brutalt ja, men måske nødvendigt - og på længere sigt også godt for den optrædende?

Venlig hilsen
Malte

Tak for kommentaren, Malte.

Jeg har nogle gange gjort noget lignende.

Nogen siger at al denne klappen til sidst er et udtryk for at man anerkender den store arbejdsindsats de optrædende har ydet. Men jeg tror bare at det også for dem måd føles lidt tamt hvis man går ud tredje gang for at bukke og fornemmer at folk kun klapper af høflighed.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2