« Far-blog | Forside | Elsk din kassemedarbejder »

08.08.2007

De vrede mænd

Nu hvor jeg er i gang med at markere spredningen af min maniske blog-aktivitet, så lad mig reklamere for sitet De vrede mænd, hvor jeg er blevet løst tilknyttet som en af skribenterne. Her vil jeg komme af med galde når det passer mig - indlæg der er for pedantisk sure til at høre hjemme her, og som det sikkert er sjovere at skrive end at læse, men som det vil gøre godt at få afløb for. Intet emne er for småt og for gnavent. Brok, brok, brok. Ja, det er sikkert ulideligt og virkelig dårlig smag, men du behøver heldigvis heller ikke læse den, jeg er nemlig bare så pisseligeglad. Og sur, ikke mindst.

(Faktisk kan det måske være ganske morsomt at læse. Men sig det ikke til nogen. Så bliver jeg bare vred.)

Hvis du selv er vred kan det være du kan få lov at være med. Det er ikke mig, men Mads Sabroe der bestyrer bloggen. Han er meget vred, men hvis du sender en sur ansøgning til ham (fx ved at kommentere på dette link), så kan du være heldig at få et svar.

Kommentarer

Jeg synes, man skulle forbyde den slags hjemmesider. De pisser mig helt vildt af. Som om der ikke var negativ energi nok i vores vestlige verden i forvejen. Nu har jeg siddet og læst det, og nu hader jeg også DSB og hunde og Windows og det lille hoppende ikon, som man garanteret kun kan finde ud af slå fra, hvis man hører til den højrøvede macsmagsdommersnobelite.

Øj for en irriterende kommentar, den gør mig bare så...du kan fandeme bare...øv!

Man kan erindre sig, hvad Seneca skrev "Om vreden" allerede i 41 e.Kr.:
"Man må altså aldrig give vreden adgang - men undertiden foregive vrede, hvis det gælder om at opflamme tilhørernes sløve sjæle, ligesom man jo ægger væddeløbsheste, der er er sene til at starte, med kæppe og med fakler under bugen. Undertiden må man indgyde dem frygt, hos hvem fornuften intet formår; men at blive gal i hovedet gavner lige så lidt som at blive ulykkelig eller bange."

Sådan en idiot! Han pisser mig af! Han har vist aldrig overvejet hvad undertrykt og uudtrykt vrede kan gøre ved folk. (Det gælder i øvrigt også sorg og frygt).

Seneca var en gammel stoisk nar. Man skal aldrig lade solen gå ned over sin vrede. Ellers får man med mig at bestille!

"Det kommer af at kraftige og helstøbte naturer har aggressive tilbøjeligheder førend de civiliseres. Der er meget, der først gror frem hos de bedre naturer, ligesom en nok så forsømt jordbund kan bære både kraftig og frodig kratskov, mens højskoven gror på det frugtbare land: således har de af naturen stærke temperamenter megen aggressivitet og er alt for meget fyr og flamme til at tåle noget sart og kraftløst, men deres kraft er ufuldkommen, som tilfældet er med alt, der uden nogen kultur skyder frem af en givtig natur, og hvis sådanne naturer med anlæg for tapperhed ikke i tide tæmmes, vil de vænne sig til dumdristighed og ustyrlighed."
Seneca har bare tjek på 'din slags' - "De, der bor mod det kolde Nord, er uciviliserede naturer".
Seneca plejede forøvrigt omgang med både Caligula og Nero, så mon ikke han har vidst et og andet om, hvad "undertrykt og uudtrykt vrede kan gøre ved folk". Ha!

Ham Senca er da en stjerne-idiot! "De mod Nord er ucivilserede naturer". OK, det kan være vi er nogle melankolske, kolde skider, men vi har - trods alt - ikke sat Rom i brand, starter verdenskrige ( bortset fra 30-årskrigen), udøvet folkemord eller valgt tyranner og diktatorer som ledere. Nej, alle disse ulykker blev skabt af - mænd syd for grænsen! Emontionelt ustabile stjernepsykopater uden vredeskontrol, hele bundet!

Nej, så hellere en sund, livslang vinterdepression - det ved man hvad er!

Sandheden er ilde hørt! Og den lugter osse.

Den hjemmeside er lige så dybt åndsvag og unyttig som Berlingske Tidendes "Groft Sagt". Surhed for surhedens skyld. Vor herre bevares. Livet er alt for kort til den slags.

Hold da op for en sur kommentar - du kan da bare lade være med at gå derover!

kom så allesammen ... Søren skal have et fælleskram!!!!!!

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2