« Forklogskab | Forside | Strøm-festival åbner med en afvisning »

12.08.2007

Hitlers musik

Nu har man fundet Adolf Hitlers pladesamling. Det er måske ikke så overraskende når man kender dobbeltmoralen hvad kunst blandt de nazistiske ledere angår, men pladesamligen består ikke kun af de arisk-tyske komponister og musikere han hyldede, men såmænd også russiske komponister og jødiske musikere (Tchaikovsky, Borodin, Rachmaninov etc.). Se mere her.

Kommentarer

Ja, opgøret med NaziTyskland er uden ende. Den med Hitlers pladesamling lod jeg passere som et kuriosum, mens det faktisk gør indtryk at læse om to nye musikalske bøger: "Das Reichsorchester" om Berliner Filharmonikernes pagt med nazisterne, samt Hans Rudolf Vagets beretning om den Nobel-priste forfatter Thomas Mann og hans iagttagelser af båndene mellem musikken og Nazi-ideologien.

Vel, det viser seg at man nok ikke helt kan ta denne nyheten for gitt. I The Jewish Chronicle viser Stanley Henig til at et bilde av denne platesamlingen viser en plate som ikke ble gitt ut før i 1947! (se http://www.jchron.com/home.aspx?ParentId=m12s30&SecId=30&AId=54721&ATypeId=1)
"Nyheten" har jeg funnet på en annen blog (som også anbefales); Alex Ross' "The Rest is Noise" (se http://therestisnoise.com/) fra den 25. september.

Tak for denne korrigering. Så kan man endnu en gang lære at være skeptisk over for nyhedsmedierne.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2