« Mænd og feminisme | Forside | Torben »

04.09.2007

Efterårs-quiz: gæt en sang

I sommers fandt jeg på at lave en quiz hvor præmien var at vinderen måtte udstikke et emne som jeg skulle skrive et indlæg om. Det var sjovt, så det gør jeg igen. Gæt løs ved at skrive dit bud i kommentarfeltet. Den første der skriver det rigtige svar har vundet.

Denne gang er det et musiknummer der skal gættes. Vi skal have titlen på nummeret.
- Det er en single fra 1969, men min yndlingsversion er live-versionen fra mange år senere.
- Denne live-version er på et album med samme band, men nu med en anden guitarist/sanger end ham som oprindeligt lavede nummeret.
- Nummeret er i lange stræk instrumentalt med guitar i front. Den sungne melodi er kort og simpel.
- Teksten handler bl.a. om tykkelsen af jeg’ets ben.

Mere vil jeg ikke give nu. Hvis der ikke kommer nogen rigtige svar i løbet af de næste par dage vil jeg supplere med bonus-info, så vend tilbage hvis du mener du har en chance men lige mangler det sidste.

Kommentarer

Oye como va?

Hehe, nice try, men nej. Vi skal over i den engelsksprogede afdeling.

Fleetwod Mac's »Oh Well«?

Sådan! Vi har en vinder!

Efter 1½ døgn kom Mogens Bisgaard med det rigtige svar på et ikke så let spørgsmål, hvis jeg selv skal sige det.

Det betyder at han nu må give mig et spørgsmål eller lave et oplæg til et emne jeg skal skrive om, hvilket vi klarer via email.

Det var ikke så let – men den afgørende information var faktisk det med benenes tykkelse. Jeg kunne huske strofen »I ain't pretty and my legs are thin« fra en sang. Jeg kunne bare ikke huske med hvem – jeg har egentlig ikke noget decideret forhold til Fleetwod Mac. Så det var et spørgsmål om at Google og så om at YouTube! Du får et emne med posten – glimrende ide med en quiz en gang imellem.

Det er flot at du kunne huske den strofe og gik efter hypotesen om at det måske var det nummer.

Mit eget forhold til Fleetwood Mac går primært gennem Live-pladen fra 1980, hvor Lindsay Buckingham laver sin version af nummeret (som oprindeligt er lavet af Peter Green). Her er også fremragende fremførelser af "Not That Funny", "Dreams", "Never Going Back Again" og "I'm So Afraid". Den er hermed anbefalet.

Fleetwood Mac er delvist opkaldt efter trommeslageren Mick Fleetwood, der er den væsentligste inspiration til Muppet Show-figuren Animal.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2