« Overvågning | Forside | Gæst i Blogmagasinet »

15.09.2007

En underverden af personlige hjemmesider

Efter jeg har opdaget Torben Geist er det gået op for mig at der findes en undergrund, en subkultur, af hjemmesider i en helt speciel, smagløs 90er-stil, der linker til hinanden og giver hinanden reklamer og priser og virtuelle gaver eller noget. Tilsyneladende synes de selv at hjemmesiderne og bitmap-bannerne er smukke og at vittighederne er sjove, og jeg skal ikke være snobben der nedgør dem, men jeg undrer mig over fænomenet, som tilsyneladende lever i sit eget ubemærkede, men effektive kredsløb. Nogen burde forske i det. Er der nogen der har en forklaring på hvad der foregår? Tilsyneladende tjener de penge på disse hjemmesider, men hvor kommer pengene fra? Hvordan opnår de alle disse hits? Og hvorfor lave småkommercielle sider med private billeder, digte mv.? Jeg er virkelig mystificeret. Prøv at klikke rundt på dem og svar mig på hvad der foregår.

Eksempler kunne være den her, den her eller den her. Altså ud over Torben Geist selv, naturligvis.

Kommentarer

Jeg støder jævnligt på den form for hjemmeside og opdager ofte, at de ikke er blevet opdateret før end siden engang i slutningen af 1990'erne.

Det lyder lidt underligt, da mange udbydere af gratis hjemmesider sletter dem, hvis der ikke, er logget ind på igennem meget lang tid. Sådan er politiken hos et par gratis udbydere, som jeg igennem tidernes morgen har været igennem.

Med mindre, at brugerne vitterligt sidder og logger på med jævne mellemrum.

Men dem jeg linker til er oprettet efter 2001, har vist allesammen været opdateret i 2007 (bortset fra Hallo venner), og har et overraskende højt, dagligt besøgstal (se deres triptæller). Så forklaringen om overvintring går ikke.

For eksempel er der stadig godt gang i Søren og Milles gæstebog

Og hyggefis bringer fortsat dagligt spas, såsom den med de "ergonomiske" zoner.

Jeg vil altså bare sige at jeg har været med på trenden siden 2006 hvor Googlepage-rushet fandt sted...

Og det er der altså også andre der har været...

Totalt amatørarbejde i forhold til de sider der bliver linket til i indlægget - jeg ved det...

Hehe, fantastisk.

Men det forklarer jo stadig ikke noget om hvad der foregår med dette netværk af sider der linker til hinanden, giver hinanden priser og tilsyneladende tjener penge på det. Måske ligger noget af forklaringen her.

Man kan faktisk undre sig lidt over hvad de vil gøre for meget små beløb.

Mange bække små... (kan man godt forestille sig, de ynder at sige i det segment)

Altså...undskyld mig Torben, men der altså en grund til at Torben er hele Danmarks Torben, og ikke du; har du måske din web-adresse stående på bagruden af din bil?!
Nå!

http://www.mille-soeren.dk/03_Om_os_selv/side03.htm

Altså jeg kan oplyse at Mille og Søren er gået på pension. Det forklarer i hvertfald hvor de har tid til at HTML kode. Og arbejdet er påbegyndt 2001. Mon ikke bare de har travlt med noget andet nu !

Det er altså sødt....også selv om det er ikke er såååå pænt det håndværk...

Det er en sjov parallelverden på nettet, du har fundet. For det er vel ikke kun det, at de på en eller anden måde indgår i en form for netværk. De deler også - som du også selv er inde på - den samme æstetik (eller mangel på samme). Det ligner jo netop nogle af de allerførste danske hjemmesider, den gang fra begyndelsen af 90'erne. Og så er de fleste af dem sådan nogle "se mig. Og min campingvogn. Og min bror. Og min hamster. Etc."-sider - en slags hamsterblogs for folk, der ikke ved hvad en blog er.

Der er mange flere fantastisk eksempler på http://www.123hjemmeside.dk/ (nederst i højre spalte kan man se eksempler på andres hjemmesider i ex kategorien "hundehjemmesider").

Torben Sangild

Fin web blog du har. På min besøgsstatistik , hvorfra jeg gik ind på denne blog, kan jeg se at jeg i dag har haft over 50 hit, KUN på grund af diverse indlæg på din blog.

Tak for det. :-)

Af en eller anden grund må mine/vores sider jo have en vis almen interesse.

Fra den 31-10-2001 til i dag den 16-09-07, har jeg haft:

676083 besøgende.

(meget godt for en, ikke commerciel, privat hjemmeside.

NB.
Jeg har ingen reklamer, og tjener ikke penge på nogen af mine sider.

Hilsen
Søren

www.mille-soeren.dk

(opdateres jævnligt, senest den 10-09-2007.)

Hej Søren, jeg er altid glad for at kunne bidrage til dine imponerende besøgstal!

Jeg beklager at jeg antog at der var en kommercialitet på spil - det byggede mest på at de fleste andre som linker til jeres side har nogle småforretninger og bannere kørende.

Og desuden har I også en af disse "toplister", ligesom alle de andre i samme stil. Måske kunne du forklare hvad de går ud på? Jeg syntes det lignede noget gensidigt sponsor-noget, men jeg har stadig ikke forstået hvad der foregår. Hvis det ikke er kommercielt, hvad er det så? Jeg spørger simpelthen af uvidenhed.

Kigger man på din topliste ser man at der er tale om links til halvkommercielle hjemmesider. Klikker man på "Danmarks Top 100" får man en lang række kommercielle sider, hvor de to øverst placerede i øvrigt er tyske. Hvorfor linker du til det? Jeg forstår det ikke.

Hej igen Torben

Det er faktisk ganske let og enkelt at forstå.

De fleste der laver en hjemmeside ønsker at dele de ting de har på deres sider med andre. - Ellers var der jo ingen grund til at udgive den overhovedet).

At man linker eller skriver sig på diverse toplister er selvfølgelig for at andre kan se at man - HAR - en hjemmeside.

Det er jo af samme grund man tilmelder sin hjemmeside til alle de søgemaskiner der findes rundt i hele verden.
(feks. Google).

Hvordan skal folk i Australien, Amerika osv. finde frem til ens hjemmeside hvis man ikke på en eller anden måde får linket til den, fra enten toplister, søgemaskiner, eller andet ?.

Jeg kan ikke se at der er noget useriøst i at gøre opmærksom på at man har noget man gerne vil vise og dele med andre.

Venlig hilsen
Søren

Jeg forstår det bare stadig ikke. Disse såkaldte "toplister" - hvem klikker på dem? Er det ikke bare folk der selv vil på listen? Og hvorfor er der fuplinks til kommercielle sider på dem? Er det virkelig den bedste måde at blive set på? Er det vigtigt at blive set af 600.000 mennesker på en personlig hjemmeside? Hvorfor? Jeg forstår det ikke.

kære Torben,
der er intet galt med hemmelige kredsløb og kortslutninger ;)

kærligst Zoe

En god kilde til links af den type er Suppe, Steg & Is musikere, som min egen favorit, Mr. Smile

Fantastisk. Og ud over at være fuldtidsmusiker er Mr. Smile altså også webdesigner og giver oven i købet kurser i webdesign. (Også hans hjemmeside er opdateret for nylig).

Du må ikke glemme at han også er julemand i Silkeborg.

Du får lige en mere til samlingen, der har en flot bonus af musik der spiller uopfordret og ustoppeligt.

http://www.ponty.dk/

Kære Torben

Jeg kan godt forstå du undre dig, men vi er en hel del skøre mennesker som bare hygger os ved at lave de der hjemmesider. Jeg har så også fundet ud af at sætte lidt reklamer på mine sider. Og de giver et pænt bidrag til min kapitalpension. Og det er vel ikke så ringe :o) Men ud fra min besøgstal at dømme, så er der mange der syntes det er OK det jeg laver. Mine sider www.hyggefis.dk og www.torbengeist.dk opdateres ret ofte, så den der med at den form for sider ikke opdateres er ikke helt rigtig. Forøvrigt har det været spændende at læse din weblog.

Med venlig hilsen
Torben Geist

Else Gunn? Jesus christ det holder! ..nåede aldrig rigtig videre derfra desværre for jeg var ret paf over hvor enkelt og smukt det i virkeligheden kan gøres..men hold da op, denne tråd er da kun starten til en hel serie af æstetisk parallel-univers analysering og hvad dermed tilhører - fantastisk!

Det ser ikke ud som om det er væsentligt anderledes end MySpace (her er også pokkers mange animerede gif'er) og til dels Facebook (færre gif'er) - altså noget med at præsentere sig selv, opbygge et netværk og så ellers udveksle historier og "gaver". På Facebook er der for eksempel mulighed for at give små ikoner som gaver. Så de her hjemmesider var vel blot en tidlig udgave af MySpace, der måske krævede lidt mere teknisk snilde at få op at køre.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2