« Jura er sjovt | Forside | Magasinet og gamle kroppe »

01.09.2007

Weblog om podcast om weblog om podcast om podcast

Medier om medier er måske meget meta-agtige for mange, men som storforbruger af podcast og weblogs, er jeg i målgruppen for fænomener som Podjournalen/Podblog, Blogmagasinet og Nyt fra podhead.dk. Jeg vil kort anmelde disse krydsninger her:

Podjournalen er Karin Høghs podcast om podcast. Hun tager ud i marken og interviewer forskellige podcast-producenter med hovedvægten på de uetablerede, men gode amatør-podcasts. Hun giver også gode råd om podcasting og podcatching. Hun er god, har sin egen personlige stil og har fundet en niche. Det er fint at få historierne bag diverse niche-blogs, og programmet er velproduceret. Man kan læse mere, finde links og kommentere på hendes tilknyttede weblog, podblog (der altså er en weblog om en podcast om podcasts).

Blogmagasinet er podcast om weblogs, hvor værten, Rasmus Rasmussen, tager et tema op i hver udsendelse, fx musikblogs, fotoblogs eller endda strikkeblogs. Han er en rigtig god vært - taler ligefremt og delvist improviseret med en god radiostemme. Han opfordrer til meddeltagelse fra lytterne, og er åben over for konstruktiv kritik og berettiget ros på Blogmagasinets weblog (der er en weblog om en podcast om weblogs). Jeg har sendt værten to kritikpunkter: at lydstyrkeforholdet mellem musik og tale skal justeres og at han citerer for lidt fra de blogs han omtaler. Han har lovet at tage begge til efterretning fremover. Alle med interesse for blogverdenen bør lytte til Blogmagasinet, og meget gerne bidrage med links og gode forslag.

Endelig har vi Nyt fra podhead.dk, der er en podcast om en podcast-portal. Den handler meget om sin egen lille verden, og er derfor ikke af lige så stor almen interesse som de to andre. Den har heller ikke helt samme niveau, men da Podhead er en vigtig portal er det også givtigt at følge med i deres aktiviteter.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2