« Lalleglade ordsprog | Forside | The Rutles »

18.10.2007

Part-time job offer

Jeg er blevet headhuntet!

Kira M. Lee (tilsyneladende fra USA, men med en polsk email-adresse) tilbyder mig at tjene en masse penge hjemmefra ved at låne penge. Hun kan ikke særlig godt dansk, men hey, hvem vil ikke gerne have et deltidsjob med at låne penge af en fremmed polak med engelskklingende navn der henvender sig uopfordret på ens email? Det eneste man skal gøre er at opgive alle fortrolige oplysninger om sin bankkonto, så kører det.

Det er næsten umuligt at sige nej til. Og jeg vil endda dele tilbudet med dig, heldige læser, så du nu også har muligheden for at blive rig ved at låne penge...indlåne eller udlåne, det er ikke helt klart, men hvem går op i den slags detaljer når man har chancen for at få lænset ens konto af Kira. Det er en født succes. Se selv:

Kira L til torben

Kære herre / frue!

Er venlig at bruge kun disse e-post: tgc.job@gmail.com

Wil du arbejdere on-line, fra dit hus og få lånet hverdags udenfor at efterlade eller virke på din hovedarbejde?

For dette, du skal drage forsorg for at skaffe oss dine bankdetaljer og derpå at være færdig at modtage din første overførselen. Så snart som penger kommer til din bankkonto, får du en medelelse deraf, og vejledninger vad angår disse pengesumen. På den tid du skal overføre penger til den andre af vore klienter i Europa, Rusland eller andetsteds i Asia eller andet land.

After transaktionen får du 5% fra den sum, og det skal blive dit lån. I fremtiden kommer du at få større lån. Så hurtigt sender og modtar du penger, så mer procenter får du. Hovedbetingelsen for dine pligter er HASTIGHED og NØJADTIGHED af overføringer. Sædvanligvis består sumer fra 10.000 DKK til 150.000 DKK, og afhænger daraf, vad vore klienter vil. Hvorledes, sakl hver overførsel så snart udføres som er mulig. Dette er den hovedbetingelse som skal også virke på ditt lån for transaktioner.

For at arbejdere effektiv, du må prøve ditt e-mail fast. Desuden, du må være færdig at gøre hurtigt transaktioner med ditt Paypal og bankkontoen. Mest af våre driftsleder udfører overføringer 3-7 gange i ugen (30.000 DKK i gennemsnit). Handlingen tar ikke flere tid men skal udføres præcis og straks. Du kan starte med arbejden hjemme i dag! Ingen betalinger er nødvendig.

Du skal få overførselser til din bankkonto i hver bank i Danmark fra vore klienter og dende disse straks med telegram, Western Union, Moneygram eller andre metoden til den bankkonto eller adressen som vi skaffer.

F.eks. disse er typiske handlinger:

1) En klient sender en sum til din konto (f.eks. 50.000 DKK)

2) Du inddrager den (udenfor dit lån af 5%) i rede penger

3) Du sender penger til den andre klient ved en vej som er skaffet ved Forvaltning

4) Du informerer oss overføringsdetaljer

Hvis du er færdig for at starte arbejden ved oss, er venlig og skaffer oss med dine detaljer (for dette, kan du bare kopiere og klæbe of udfulle disse form i ditt svar):

o Navnet:

o Efternavnet:

o Landet:

o Byen:

o Komplet adressen:

o Mobiltelefonnummeret:

o Kontoarten: (personlig konto, selskabetskonto)

o Navnet af din bank:

o Navnet af kontoindehaver:

o Registreringsnummer:

o Kontonummer:

o IBAN:

o Hvad er din grænse af inddragelsen per dag ?

o Kan du betale ved SWIFT eller IBAN til udenlands i on-line måde fra din konto?

o Har du erfaringen af arbejden med telegrafoverføringer, Western Union og Moneygram?

o Hvor mange oprationen kan du udføre i ugen?

o Er du færdigt for at strte arbejde straks?

o Har du en muligheden at prøve ditt e-mail 4 gange om dagen og blive alltid i kontakt på telefon?

Er venlig at svare disse spørgsmåler og skaffe oss ditt mibiltelefonnummer hvis du er færdig at arbejde.

Vi kan snakke dansk men flere menneskener ved vor selskabet snaker engelsk og det skal også være bedre for dig hvis du også skrever eglesk... Men dette er ikke så nødvendig.

Er venlig at bruge kun disse e-post: tgc.job@gmail.com

Priority will be given to the english-speakers who would like to work in our team!

Mange takk, og vi ser fremad at ditt svar!

Med agtelse,

Kira M. Lee

(Afsendt fra IP: 207.7.108.242, et sted i USA)

Kommentarer

Sjov læsning. Det værste er næsten i den her sammenhæng, at nogen rent faktisk falder for tilbudet og modtager det med kyshånd. Hvem er så den dummeste. Afsenderen af mailen eller den, der har modtaget den i sin inbox. Ved godt, hvem jeg ville sætte mine penge på, hvis det kom så vidt.

Jamen det kan vi da sagtens ordne, Kenni. Du kan sætte alle dine penge på den der hopper på den. Jeg bestyrer væddemålet. Du skal bare give mig alle dine fortrolige bankoplysninger, så overfører jeg 10.000 kr. hvis du er dummere end mig. Øh...eller noget.

Men spøg til side: denne mail er så uforståelig (i hvert fald for mig) at jeg ikke tror nogen danskere hopper på den i denne version.

Nu har jeg kigget på den igen, og det slår mig at "Kira" alligevel ikke med disse oplysninger vil kunne gøre særlig meget ved min bankkonto.

"Hun" beder fx ikke om visa-udløbsdato eller kontrolcifre, endsige min adgangskode til internetbank.

Der er tre muligheder:

1. Hun beder om nogle af disse oplysninger når først jeg kontakter hende.

2. Hun har ikke brug for disse oplysninger, men har på en eller anden måde mulighed for at snyde mig alligevel?

3. Tricket er et andet, der ikke handler om at hæve penge fra min konto, men om at jeg frivilligt overfører kapital til dem, fx i troen på at det blot er en investering, et startbeløb, der vil komme tifold igen el.lign.

Hvad tror I?

De bedste tilbud kommer tit helt uopfordret ... men det er ubehageligt, når det som her er på dansk (eller næsten-dansk) - engelsk er ligesom blevet verdens spam-sprog ... Jeg synes der skal være orden i sagerne.

Jeg tror godt, at nogle ville kunne hoppe på det her - i håbet om at tjene lette penge ... og så i øvrigt ignorere, at det har noget med ulovligheder at gøre ... Mere forsigtige er folk heller ikke.

Sjovt. Jeg har endnu ikke set den slags bot-oversat til dansk før. Har altid tænkt på at det kunne være sjovt at lave en historie hvor man forfulgte sådan en email tilbage til de mennesker der rent faktisk har sendt den. Der var vist en der gjorde det og havnede hos nogle ikke så rare typer i Nigeria, men spam-fænomenet er jo så diverst nutildags - og jeg er desværre ikke i tvivl om at der er folk der er dumme nok til at hoppe på den.

Hvor er du altså heldig, sådan at få et så lukrativt tilbud. Hvorfor sker det aldrig for mig? Vent nu lige, det gør det jo faktisk - cirka 4 gange om dagen ...

Ang. at følge kilden tilbage til Polen eller Nigeria, så er det her en klassiker:

http://www.419eater.com/

Ja, jeg har set 419 Eater før - det er en rigtig god ide: leg kispus med scam'erne uden at give dem noget de kan bruge. De har simpelthen fået de nigerianske svindlere til at fotografere sig selv (eller andre) med skilte hvor deres navn og adresse og på andre måder trukket forhandlingerne ud i det groteske.

Når det gælder spam, er der også ham der har lavet en liste over spammernes faktiske telefonnumre, så man kan ringe og fortælle dem hvad man synes om dem. Han holdt op med at registrere dem i 2005, men ideen var god.

På et eller andet tidspunkt er både scam'ere og spammere og phishere nødt til at afsløre deres telefonnummer, adresse eller IP. At en del så har fundet adresser uden for international lov ændrer ikke ved at langt de fleste stadig har base i USA, og derfor kan opspores.

Fantastisk!
Er du rar at sende min emailadresse til Kira, så jeg kan læse hendes spam en anden gang? Jeg skal have skiftet mit spamfilter ud med et, der lader noget mere af det her slippe igennem.

Med agtelse,
Christoffer Z

PS: Spam på papir er heller ikke det værste: Blev helt rørt, da jeg fik min første opkrævning fra et bogus-telefonbogsselskab i Tyskland efter at have startet firma. Annoncen kostede vistnok 7.000 euro. Brevpapiret var en slags næsten gennemsigtig grå kardus.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2