« Ord der gør fysisk ondt | Forside | Ny dansk kunst 07 »

24.01.2008

Selvsving

Det er interessant at se hvad der sker når medierne går i selvsving, og selv noget så harmløst som mine udtalelser om Facebook til Information kan ende som saftigt citat i en anden avis.

Jeg har netop fundet ud af at jeg i dagens MetroXpress er citeret øverst på en side med store typer for udsagnet (og kun udsagnet) "Facebook er først og fremmest overfladisk tidsspilde". Ved siden af denne one-liner er der et billede af mig fra år 1999, hvor min profil er skåret ud og sat på avissidens hoved, og der er nævnt at jeg selv (underforstået: alligevel) har en Facebook-profil.

MetroXpress.jpg

Nu var den citerede sætning jo altså blot en retorisk indledning til det store "men" som resten af mine udtalelser handlede om: at man sagtens kan få interessante ting ud af Facebook, at der sker sociale møder som ellers ikke ville være fundet sted, at det også er en platform for visse kunstnere og forfattere etc. Så budskabet var (og er) egentlig at Facebook godt kan noget.

Jeg er blot en lille forsker/blogger/freelancer, og oplever alligevel ofte at turen gennem de trykte medier er en forvrængning uden lige. Jeg tør slet ikke tænke på hvordan det må være at være politiker eller berømthed. Men så længe det bare handler om mine selvfølgelige udtalelser om Facebook kan jeg stadig grine af det - og bruge denne weblog som et modsvar.

Se også
Kommentar til interviewet
Evaluering af Facebook

Kommentarer

Ja man skal nok vurdere om man har mulighed for at styre noget af det, der kommer i medierne og så gå ind og gøre det i så stor en grad man kan, men alligevel være forberedt på, at man ikke har fuldstændig kontrol....efter min mening er det en dårlig ting, at der ofte gøres brug af andre menneskers meninger og holdninger uden at man sætter sig ordentlig ind i, hvad de mener og i det hele taget, at man ikke lige ringer eller på anden måde tjekker de påstande, man har tænkt sig at smide ud i medierne...og så synes jeg det siger noget om den kedelige tendens, der er, hvor medier bruger andre medier, der har brugt andre medier( som du selv nævner, de går i selsving).....jeg synes personligt det er mangel på kreativitet og nysgerrighed....en opførsel, hvor man som journalist kan tage et hvilket som helst udsagn, som var det en eller anden tekstkollage/et tekstfragment som kan sættes i en hvilken som helst kontekst....eller ikke kontekst...jeg har det lidt på samme måde, hvis programmet "Go aften Danmark" toner frem på skærmen....man har måske lige set Nyhederne og så kommmer Go Aften danmark og behandler akkurat de samme historier..finder så en vinkel hvor de ofte bruger en mere perifer persontilknytning til historien...såsom fætteren til den nabo, der kendte en af de afdøde ved branden........som du nok kan fornemme så ser jeg meget sjældent programmet.....
Ja det blev så en kommentar om delvis lede ved medierne og særligt "Go Aften Danmark".....men man skal også være selektiv mht. hvad man vælger at se efter min mening...

Måske er problemet især stort for folk, der kun kommer i medierne en enkel sjælden gang imellem, mens folk, der er i generelt fokus, måske har det lidt nemmere på det område: Særligt politikere bliver jo ofte konfronteret med deres tidligere udsagn og får således mulighed for at rette op på eventuelle misforståelser.

Ja, det kan du faktisk have ret i.

Jeg ville nu nødigt have det som Ritt Bjerregaard, der nu i 30 år har været kendt for at have sagt noget som hun aldrig har sagt, nemlig "Det som ikke alle kan lære, det skal ingen lære". Det er et spin fra hendes modstandere som er hængt ved på trods af at hun 100 gange har understreget at hun hverken har sagt eller ment det.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2