« Roy er tilbage | Forside | Satire, 80'er-maleri og memento mori »

05.02.2008

Hvem vil til bondefanger-middag?

Jeg har fået en personlig invitation fra bondefanger-foretagenet EcomTrainers / StoresOnline. De har fået fat i min postadresse (formentlig fordi nogen ulovligt har distribueret den videre i forbindelse med en formular jeg har udfyldt på nettet), og har sendt mig et brev med en indbydelse med ledsager til middag på SAS Radisson, hvor jeg ikke blot bliver overdænget med tvivlsomme gaver, men også får en middag og et kursus i at tjene lette penge på nettet.

Bondefangeri.JPG

Jeg er ikke et sekund i tvivl om at det de gør er ulovligt (eller burde være det); at de vil bruge deres talegaver til at overtale dem der møder frem til at skrive under på tvivlsomme kontrakter; at dem der slår til ikke kommer til at tjene pengene hjem; at hele foretagenet er en stor modbydelig omgang svindel.

Jeg kan undre mig lidt over at jeg regnes for målgruppen, men det kan jo være et tegn på at de ikke ved andet om mig end min postadresse.

Jeg hader bondefangeri. Jeg hader det virkelig. Jeg synes ikke det er en uskyldig ting. Dem der hopper på limpinden er som oftest de svageste og mest desperate. De er nemmest at narre. Jeg hader spam, pyramidespil, kvaksalveri og tricktyveri. Jeg hader allerede firmaet StoresOnline - eller Ecomtrainers eller hvad de nu hedder. For det er mistænkeligt nok ganske uklart hvem der står bag invitationen.

Jeg troede i øvrigt ikke at plattenslageren Anders Bircow (ham den lille fra Linje 3) kunne synke dybere end han allerede havde gjort, men det viser sig at han er dybt involveret i at score kassen på pyramidespil-lignende bondefangeri.

Men tilbage til min invitation. I stedet for bare at brokke mig, så ville jeg gerne ramme de ansvarlige. Med lovlige midler. Genere dem så de ikke har så let ved deres platte spil. Gå til middagen og spytte dem ansigtet. Optage det hele med skjult kamera og finde ud af hvem de folk er. Klandre Radisson SAS for at lægge lokaler til den slags pis. Lave en aktion der får mødelederne til at tabe ansigt. Eller noget.

Men egentlig er jeg ikke den rette til det. Jeg har for travlt og er ikke fræk nok. Jeg er ikke nogen Morten Spiegelhauer. Så egentlig vil jeg gerne give budet videre til nogen der har tid, lyst og overskud til at gå derhen. Der er tre muligheder: Onsdag 13/2 kl. 18, torsdag 14/2 kl. 12 og samme dag kl. 18. Det er altså på Radisson SAS, Hammerichsgade 14 i København. Gå derhen og lav en happening eller optag det hele og opsnap nogle navne på bagmændende.

Der er bare et problem. For at aktivere invitationen skal man ringe på et nummer og indtaste en kode. Jeg er bange for at hvis jeg udleverer min personlige kode, så får jeg ikke fred for dem (og deres "samarbejdspartenere") i al fremtid. Og det slår mig at der måske slet ikke er nogen middag, men at de blot skal have folk til at aktivere koden.

Men måske er der en måde at komme uden om denne tilmelding på? Er du journalist eller har du lyst til at nakke nogle bondefangere, så skal du være velkommen til at sende mig en email og få detaljer omkring arrangementet og min invitation. Og husk: invitationen gælder for to personer!

Kommentarer

Hmmm. Min bedre halvdel modtog også sådan en invitation. Og meldte det straks til .... øh, måske Forbrugerstyrelsen ... eller noget. Jeg ved det ikke - men ulækkert er det, og de burde skamme sig!

Jeg er ret sikker på at den slags mennesker desværre ikke har nogen skam i livet. Det er det som kvalificerer dem til at blive dygtige bondefangere.

Opdatering: Computerworld har skrevet lidt om firmaet her.

Man kunne naturligvis også bare stille sig op ude på fortovet med et skilt der på dansk advarer om at folk ikke skal gå til den gratis middag - eller i hvert fald ikke tage imod tilbudet om et kursus og en kontrakt. Så kan man jo også teste om Radisson SAS vælger at beskytte deres kunder selv om de er svindlere. Men de kan vel ikke fjerne én fra fortovet?

Ideen er hermed givet videre. Husk videokamera.

Jegh thäncher saahdan ein Spithzburgher-Middagh icke ere nogit phor ein Arbeiter-Prindz sohm migh! Dhe can comme tiel mein Crybbe ock phaa Rhoezuhppe ock lytthe tiel Rhadiio Bhlaawannz Hugh..

Jeg er helt med dig her. Det er 100 % ulækkert. Ligesom SBS Nets gennemklamme timelange gameshows og ja, foretagender som Amway. Det er dog, som utallige kommentarer på EB.dk også gør opmærksom på, meget lang tid siden at Bircows engagement i sagen kom frem. Han holder jo taler for dem, og den slags siger deltagerne naturligvis videre - det er ikke opskriften på opbygningen af en hemmelighed.

Min anti-bondefanger-aktivisme begrænser sig, desværre, til en tombola der annoncerede med at der var "gevinst på nitter", hvilket er en logisk umulighed. Tricket var at tombolaen med "nitte" mente "lodseddel med teksten 'nitte' på", og ikke "lodseddel uden gevinst". Sidstnævnte stod der følgelig "desværre, ingen gevinst denne gang" på. Mig og en ven begyndte at duellere med ballonvåben, en hammer og en pigget kølle, foran boden, indtil tombolamanden strengt, i sin bondefangermikrofon, bad os gå.

Hmmm jeg har faktisk et kamera herhjemme og ikke så langt til SAS-Radisson. Men ikke tid til at redde verden denne uge. Det lyder jo som gefundenes fressen for kontant eller den slags.

Seneste nyt er at arrangementet er aflyst, da der ikke er kommet de 600 tilmeldinger de havde håbet på, men under halvdelen. Min undergravende kilde til denne oplysning er foreløbigt anonym.

Men det kan da give håb om at folk ikke er helt så lette at narre.

Hej Torben
Fandt lige dette på nettet. Er lige blevet ringet op af "Radisson Timeshare" som tilbyder 2 ugers gratis ferie i USA. Jeg ved at det er en flok svindlere og spurgte ham hvornår han havde tænkt sig at bede om mit kontonumer.Dette er bare en advarsel til godtroende væsener.
Hilsen Anne-Mette, Holstebro

Hej Torben
Fandt lige dette på nettet. Er lige blevet ringet op af "Radisson Timeshare" som tilbyder 2 ugers gratis ferie i USA. Jeg ved at det er en flok svindlere og spurgte ham hvornår han havde tænkt sig at bede om mit kontonumer.Dette er bare en advarsel til godtroende væsener.
Hilsen Anne-Mette, Holstebro

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2