« Skulpturi.dk - Kritisk form | Forside | Hvem vil til bondefanger-middag? »

04.02.2008

Roy er tilbage

Roy Jensen er tilbage! Roys Container er måske det mest originale bidrag til det danske sprog i nyere tid og en af de mest originale og morsomme skribenter. Jeg tøver ikke med at sige det: Roy ere gheniaal!

(For dem som ikke fatter en meter: Roy skrev for år tilbage på Roys Container sin weblog i et sært sprog om nutiden set gennem en åndeligt set meget gammeldags person. Sproget, som er svært at bestemme er dansk, stavet lidt i stil med 1800-tals retsstavning, men bare langt værre.)

Vi var en trofast læserskare der græd da Roys container gik i stå. Nu jubler vi over hans genkomst i den nye Roys Container. Her til aften har han åbent hus hvor man kan spørge ham om alt. Vær vis på at han har sin helt egen vinkel på tingene. (Husk at klik på kommentarerne på forsiden - de er lige lovligt diskret markeret).

Nu mangler vi bare et arkiv med alle de gamle blogposter, inklusive kommentarer. Få nu fingeren ud af mæhren, Roy, og publicer dine samlede værker!

Kommentarer

Jeg forstår ikke hvordan Roy kan skrive på sit Jöditzsch (?) så hurtigt. Han må være trænet i stilen, det ville tage mig mange minutter at oversætte blot et par linjer fra almindelig dansk og til hans sprog.

Men fantastisk sjov læsning!

Hurra - det var så lige dagens glade budskab. Og jeg tilslutter mig folkets (pholckets?) ønske om offentliggørelsen af Roys samlede værker ...

Man kan fifle lidt med archive.org og få den til at vise de gamle posteringer i Roys Container. Det er ikke helt pænt - bloggens layout vil ikke rigtig komme frem -, men selve teksten til de forskellige posteringer kan findes ved at trykke på de forskellige datoer på http://web.archive.org/web/*/http://olekjeldhansen.com/archives/category/roys-container - så mangler vi måske bare en phrisk Cavalieer der kan samle det hele i en .pdf eller lignende.

Tør man håbe på en Roys spalte i en større dansk avis engang? Hvis vi er tilstrækkelig mange blandt deth nethpholck, der kræver det fra en redacteur...

Tør man håbe på en Roys spalte i en større dansk avis engang? Hvis vi er tilstrækkelig mange blandt deth nethpholck, der kræver det fra en redacteur...

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2