« Den Frie Udstilling 2008 | Forside | Chewbacca i satiretegninger (Zielers skitser) »

01.04.2008

Aprilsnar

I år skete det så, og jeg indrømmer det blankt: jeg hoppede på en af mediernes aprilsnarre. Jeg kan undskylde det med at det har været en noget speciel dag (af private grunde), og at jeg derfor ikke var opmærksom, men det rokker ikke ved at jeg har været naiv. Til gengæld kan jeg sige at det så vidt jeg husker er første gang, det er sket.

Jeg var nede at købe mælk til morgenkaffen og så Politikens spiseseddel, hvor der stod at det var en fejl at Heidi blev stemt ud af semifinalen i X-factor. Jeg tjekkede så historien, og det var noget med at en navngiven telemontør hos TDC havde fundet en flaskehals-fejl i SMS-stemme-systemet. Thomas Blachman blev citeret for at ønske en ny finale, men DR nægtede dette.

Jeg labbede det i mig og sagde endda til min hustru, at det var mærkeligt at denne TDC-montør stod frem med risiko for at blive fyret. Men så meldte der sig alt muligt andet, og jeg kom først i tanker om historien her til aften da jeg ville tjekke de forskellige mediers aprilsnarre.

Det er jo sådan at jeg selv for et par år siden oprettede den efter min egen mening ganske vellykkede Wikipedia-artikel "Aprilsnar i danske medier", der nu lever sit eget liv og bliver opdateret hvert år med alle mediernes aprilsnarre.

Nu er jeg gået til bekendelse, så lad mig nu høre mine læsere: hvornår er du hoppet på en aprilsnar?

Kommentarer

Jeg hoppede direkte i "Islam Demokraterne" ( http://www.islamdemokraterne.dk/Islam_Demokraterne/Hjem.html ). I en grad, så jeg sendte dem en mail hvor jeg ønskede tillykke med partiet, og i den etniske og religiøse ligestillings hellige navn bad om at få en vælgererklæring tilsendt. Desværre var det fup.

Jeg faldt også direkte for Politikens historie - artiklen i papirudgaven virker vældig gennemresearchet og fylder det bedste af en side. Da jeg så så, at Ekstra Bladet kørte samme historie på deres hjemmeside, blev jeg overbevist. Hvad er chancen for at to aviser finder på den nøjagtig samme historie...

Jeg prøver faktisk at holde mig lidt fra nyheder den 1. april, og kan ikke forstå dem, der "går ud" med historier den dag. Jeg mener, alle må vel være ekstra skeptiske? Eller er det bare mig?

I hvert fald var jeg ved første nyhedsskimning ikke helt sikker på at hverken fusionen mellem PostDanmark og den ditto svenske eller kronprinsens nye politiske konsulentstab var helt uden for mistanke.

Jeg bor i England, og min svigerfar kom forbi og spurgte mig om jeg havde set morgennyhederne på BBC. Det havde jeg så ikke, og han fortalte, at man havde fundet en koloni af pingviner, som kunne flyve... Jeg sagde: "You're kidding!" (men troede ham altså, han er en ret så "deadpan" type)... Og det var han. Se det ret fantastiske klip på BBC's hjemmeside: http://search.bbc.co.uk/cgi-bin/search/results.pl?tab=av&q=flying%20penguins&recipe=all&scope=all&edition=. Jeg ved ikke, om jeg var faldet for den, hvis jeg selv havde set den på tv eller hvis jeg havde været bevidst om, at det var 1. april. Men man skal aldrig sige aldrig!

Jeg hoppede på Bogmarkedets aprilsnar: "Brian Mikkelsen nedsætter bogmomsen til 7% med øjeblikketlig virkning. Derfor stopper alle forlag returretten for alle boghandlere fra d.d."
Jeg arbejder på et forlag og syntes, det var den helt store nyhed ... indtil jeg fortalte den til en kollega. Den er allerede taget af Bogmarkedets hjemmeside!

Hej Torben,

Jeg er vistnok kun hoppet på én aprilsnar nogensinde. Det var dengang Søndagsavisen skrev, at Chr. IV's gamle børs var blevet solgt til japanere, som havde planer om at bygge et soltag med svømmebassin på toppen. Jeg blev meget forarget :-)

Det var vistnok også Søndagsavisen, der stod for den aprilsnar, jeg mest har ønsket var rigtig: at Søren Søndergaard fra Enhedslisten i virkeligheden er uddannet på Harvard :-) Det ville have være et fantastisk rørende vidnesbyrd om den gamle venstrefløjs idealisme, at han skulle have forsøgt at dække over noget sådant med en historie om, at han havde arbejdet på B&W :-))

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2