« Signe Vads fotografier | Forside | Dream Baby Dream »

23.06.2008

Mikrogallerier

Det vrimler med bittesmå gallerier, drevet af ildsjæle i deres fritid, men samtidig med et højt kunstnerisk niveau i udstilling af samtidskunst på en anden måde. Nogle af dem udstiller blot i et vindue eller udhængsskab ud til gaden, andre har et lille rum, ofte i tilknytning til deres eget værksted. De er lette at overse, men man bør unde sig selv at bemærke dem.

Mikrogalleri.jpg

Derfor fik den ide at lave en guide til de københavnske mikrogallerier. Den blev bragt i Politikens iByen-tillæg i fredags. Der ligger også en web-version her.

Til webversionen skal bemærkes: At jeg har skrevet alle tekster, og at Miriam Dalsgaard er fotografen. At der i avisen er to billeder fra hvert galleri - et oversigtsbillede af stedet og et nærbillede af den aktuelle udstilling. I web-versionen er dette reduceret til et af de to, så man ikke altid får et klart indtryk af stedet.

Til artiklen som sådan vil jeg bemærke at jeg har brugt meget tid på research, på samtaler med galleristerne og på at cykle rundt og se stederne, selv om det kan virke meget simpelt fakta-agtigt. Det har generalt været en god dialog, og inspirerende at møde den entusiasme, de lægger for dagen.

En gennemgående reaktion (ud over taknemmelighed for opmærksomheden) fra mikrogalleristerne har været at spørge nysgerrigt til hvem de andre var, og et ønske fra flere om at kende hinanden, idet de ofte ikke har hørt om de andre. De ser altså ikke sig selv som en del af et mikrogallerimiljø.

Skulle jeg have overset nogen mikrogallerier (ud over dem der har sommerlukket) beklager jeg, men jeg har gjort hvad jeg kunne. Hvis du kender et, så fortæl om det her, så kan vi danne et samlet billede.

Mikrogallerier der ikke var med blandt de 9
Kabine (holder udstillingspause)
Momentan (holder udstillingspause, nævnt i artiklen)
AirPlay (holder udstillingspause, nævnt i artiklen)
Unavngivet galleri i begyndelsen af århusgade (oplyst af Lars E.)
Met' Marie Lambers i Valdemarsgade (oplyst af Britt Østergaard)

Kommentarer

Der er kommet tre kommentarer inde på Politikens hjemmeside. De to af dem er positive og foreslår flere steder, som jeg har tilføjet på listen ovenfor.

Den tredje er en sur kommentar fra Henrik Volkersen om hvorfor det kun er de Københavnske mikrogallerier: "Man bliver blot hurtigt træt af KBH's selvbillede som værende det eneste sted der sker noget af værdi. Der sker skam meget udenfor for jeres mure."

Ja, det gør der, og det ved vi skam godt. Vi ville gerne dække Århus bedre end vi gør, men det er lidt svært når alle kunstanmelderne er bosat i København. Ikke desto mindre gør vi det jævnligt, og jeg har anmeldt to Århus-udstillinger i de sidste par måneder, ligesom Peter Michael Hornung har anmeldt den nye Per Kirkeby-skulptur.

Vi får ofte at vide at vi ikke dækker Jyllands udstillinger godt nok, og jeg er enig i den kritik. Som daglejer/freelancer med fuldtidsjob og barn ved siden af, kan jeg kun sige at jeg gør hvad jeg kan.

For mange år siden boede jeg på Duevej på Frederiksberg mellem Duevejens skole og et lille galleri. Jeg ved ikke om de stadig er der. Og om de er mikro. Men måske?

Hej Torben.
Jeg har hørt om mosh exibit. I valdemarsgade. ejes af en rødhåret ung fyr, der ligner julemanden.

nana

Nej, mohs exhibit. sorry.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2