« Tilgroede massegrave | Forside | John Lennon podcast »

05.06.2008

Vestaber, skeletter og mandetyper

Der er mange gode udstillinger i øjeblikket - det er til at blive helt glad i låget over. Det er jeg så også i sidste weekends anmeldelser i Politiken af to udstillinger, som jeg klart vil anbefale.

Troels Carlsen.JPG

Den ene er en udstilling med Troels Carlsen, som jeg virkelig holder meget af. Se hvorfor i min anmeldelse.

Larissa Bates.jpg

Den anden handler om mandetyper, men på en meget speciel måde, idet Larissa Bates har skabt sit eget mytiske parallel-univers. Den er anmeldt her.

Se mine uddybende kommentarer nedenfor.

Supplerende kommentarer til anmeldelserne
Troels Carlsen bruger (forskellige arter?) vestaber som gennemgående figur i de absurde abeskulpturer. Hvorfor ved jeg ikke, måske fordi de er små og udtryksfulde.

På hans udstilling er der også en række amerikanske valgplakater med forlængst glemte præsidentkandidater. Måske en kommentar til den nuværende valgkamp. Troels Carlsen har vandaliseret ansigterne på forskellige måder: ladet dem smelte, halshugget dem, lukket munden på dem med plaster, eller blot tegnet knuste lagkager på deres isser.

Og så er der disse kæmpe teposer, som hænger ned fra loftet, og hvis mærkater i stedet for Lipton eller Medova har små grafiske plakater med indskrifter som "Caution: This is the lost cold war blend" eller "The gift: Have a sip and tell everyone goodbye" eller "I always have the fear that creation will expire before teatime". Den sidste minder i øvrigt stærkt om Jenny Holzer i tonen.

Hvad angår den anden udstilling med Larissa Bates, så kunne man skrive meget lange beskrivelser af hvert enkelt billede, men det fører for vidt i denne omgang. Man kan måske tilføje at NapoleonsMændene har en del forskellige faser, heriblandt en krig mod samuraier og en Davy Crocket-periode, hvor de går med bæverhatte.

Der er også enkelte billeder som ikke foregår blandt MotherMen og Napoleons, fx to Lederhosen-drenge på BMX-cykler. Og de er ikke mindre mærkelige.

Skriv en kommentar

Seneste kommentarer

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2