« My Bloody Valentine i 2008 | Forside | Fluxus »

03.07.2008

De gamles kunst, den unge hyttekunstner og får som publikum

I sidste weekend anmeldte jeg tre aktuelle udstillinger.

Jeg vil fremhæve A Kassens udstilling i Kirkhoff, hvori der indgår levende mennesker og et værksted vendt 90 grader, så gulvet bliver væg. Sørg for guds skyld for at gå om bag væggen (det er ikke alle der tror man må, og det er også meningen at kun de dristige skal se hvad der ligger omme bagved). Men skynd dig, udstillingen kører kun frem til 19. juli.
Læs anmeldelsen her.

A Kassen.jpg

Jeg har også anmeldt en lille, sær, graffitiagtig udstilling af Affex Ventura. Læs anmeldelsen her.

Og så den omfattende udstilling af skulpturer i De gamles by. Læs anmeldelsen her.

Nedenfor kommer nogle supplerende kommentarer:

Supplerende kommentarer til A Kassen
Hvis du er kommet så langt som hertil har du fortjent at få at vide præcis hvad der gemmer sig bag væggen. Ikke nok med at de har støbt møblerne fra deres værksted ind i selve bagvæggen; der ligger også en levende person, hvis skosåler man ser på væggens forside sammen med "fodenderne" af bord- og stole-ben (se billede ovenfor). Ja, jeg har mere end antydet det, men her står der altså forklaret direkte - ikke mindst for eftertiden.

Supplerende kommentarer til De gamles by
Min anmeldelse var alt for kort til at yde de mange værker retfærdighed, og nu var det så jeg burde gennemgå dem alle sammen her, men det fører for vidt, jeg har simpelthen ikke tid.

Lad mig i hvert fald bemærke at det er rigtigt synd at Karen Land Hansens 'Wispering Well' er gået i stykker. Her kunne man ellers efter sigende høre lyde nede i "brønden". Men enten vejret eller hærværk har destrueret den.

Jeg er ret meget i tvivl om hvad jeg skal mene om Maria Hornshøjs festbånd på vejen op til kapellet. Man kan sagtens forestille sig pårørende, beboere og personale blive stødt over det. Og måske ville jeg selv blive det, hvis jeg skulle til en slægtnings begravelse. På den anden side er der jo tale om ældre mennesker, og mange dør mæt af dage og ønsker en glad begravelse. Jeg er bare ikke sikker på at en ung kunstner er den rette til at vurdere det.

Kommentarer

En af de fine subtile finesser ved A Kas' drengene er deres evne til at rekruttere statister til events som de deltagende er forholdsvis temmelig uforstående overfor (eller bare synes det virker som om at eventen er noget der er værd at bruge en eftermiddag på). Det er en hyggelig og aldeles antiprætentiøs måde at angribe emnet på.

Hvad synes du om Thomas Fleron i projektrummet? Meget fint gardin men umiddelbart virkede det noget rodet? (eller også er det bare mig der måske ikke gav det tid nok?)

Ja, jeg elsker A Kassens værk hvor de har en mand til at stå ved ferniseringen med et vinglas i hånden. De fleste vil overse ham indtil de kigger nærmere, og kan se at han står næsten stille og at der langsomt drypper hvidvin fra loftet ned i hans glas. For at lave dette simple stunt måtte de installere en masse maskinelt grej oppe på loftet, som man ikke får at se.

Og så deres malebog, hvor de med den ekstreme stilisering fra børne-malebøger har fremstillet deres forskellige værker. Så kan man selv fylde ud med farver!

Hvad angår Thomas Fleron gik jeg ikke dybere ind i værkerne, men netop bortset fra gardinet virkede de heller ikke som om de havde så meget at byde på. Jeg vil dog ikke fælde nogen egentlig dom, for det kan være mig der ikke gav den nok tid.

Der er fine billeder i A Kassens nye bog af det værk du hentyder til. 'Drip' hedder det. Og har du eventuelt stiftet bekendtskab med de malebogsillustrationer fra 'Malbuch' som de fik udfræset på hvide krydsfiner plader? Det var bare en tand federe end meget andet. Virkelig lækkert. Sjældent man ser noget 2 dimensionelt fra dem men den sad lige i øjet.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2