« Radikal computermusik | Forside | Årets musikoplevelser 2008 »

21.01.2009

MySpace-kreativitet: Morten Riis

Der er få ting der er så grimme som MySpace, og den eneste grund til at jeg ind imellem befinder mig på sitet, er for at lytte til musik, som er MySpaces eneste fortrin. Mange bands har MySpace-sider, hvor man kan få et klart indtryk af deres musik og orientere sig på den måde. Men hold da op hvor er de grimme, uoverskuelige og fulde af ligegyldig information.

På trods af MySpaces corny layout kan det faktisk alligevel lade sig gøre at skabe et interessant design på sin MySpace-side. Det er Morten Riis et glimrende eksempel på. Han er i forvejen en af mine favoritter på den elektroniske musikscene, hvor han ikke blot laver fremragende lyd, men også tryller med dejlige software-værktøjer i Max/MSP. Hans MySpace-side er enkel, smuk og illustrativ.

Se Morten Riis' MySpace-side her.

Hvis du kender andre som har lavet ekstraordinært design på deres MySpace-side skal du være velkommen til at henvise i en kommentar. Men jeg vil gerne have en begrundelse med, og jeg vil ikke have at nogen reklamerer for sig selv eller deres venners sider. Mistanke om den slags reklame vil blive slettet.

Kommentarer

Morten Riis' hjemmeside ser godt nok ikke særligt overskuelig ud for mig. Der er muligvis noget galt? To bjælker med flimmer i midten? Det giver naturligvis et indtryk af musikken (eller skulle man sige lyden), men burde der ikke være lidt mere info?

Jeg kan desværre ikke anbefale nogle myspace sider i øvrigt. De er alle helt forfærdeligt grimme.

Nu kaldte jeg den ikke "informativ", men enkel, smuk og illustrativ. Hans musik er flimrende, abrupt og mildt støjende på samme måde som det visuelle, og ja, det skal skam se sådan ud...

Og så handler det naturligvis også om lyddesignet af MySpace-siden, hvor det ser ud som om, han har lavet en lydmaskine, hvor vi faktisk ser den proces som afstedkommer lyden. Om det faktisk er tilfældet ved jeg ikke, men det virker plausibelt.

Aha! Jeg havde ret i min antagelse. Det fremgår af Morten Riis' hjemmeside, at han på MySpace har installeret to MP3-afspillere, som konstant vælger tilfældigt mellem 375 lyde af forskellig længde, som de afspiller.

Jeg havde samme oplevelse som Lars ovenfor, indtil det gik op for mig at det var meningen det skulle være sådan. Efter at jeg havde sluppet min pr. autopilot opståede stress over at skulle på myspace (jeg har det nøjagtig ligesom Torben), så fandt jeg et af de mere konsekvente og imponerende tilgange til lyd. Jeg kan ikke kalde det musik, for mit vedkommende er vi over i soundscapes eller grundforskning inden for komposition (hvis man kan kalde det for dét?)

Jeg bliver mindet om noget Hafler Trio lavede i 90'erne i Stockholm. Man skal give det tid og så rykker det faktisk ret heftigt. Det bliver meget sanseligt og cerebralt på samme tid.

Af andre MySpace-sider kender jeg kun én jeg vil anbefale. Den har dog ikke helt sluppet myspace skabelonen, men det er blevet til at holde ud. Bandet er et rigtig fedt dansk band:

myspace.com/halph

og så er Morten Riis' myspace særlig stærk ved at være installeret i netop myspace, fordi den udfordrer myspaces design og koncept så radikalt

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2