« Pudsig interventionskunst | Forside | Ugler i mosen »

08.01.2009

Vedhæftede filer uden forklaring

Jeg får dagligt adskillige upersonlige emails i form af pressemeddelelser og andet som sendes ud på mailinglister. Jeg sorterer dem ret hurtigt i interessant/uinteressant og gemmer en del af dem i arkivmappen.

Det er blot en lillebitte ting, men jeg er begyndt at undre mig (og blive lidt irriteret) over dem som blot sender en uspecificeret vedhæftet fil (Word eller PDF) ud på mailinglisten uden nogen forklaring, og som forventer at jeg skal åbne filen i et nyt program på min langsomme arbejdscomputer for at finde ud af hvad det handler om og hvem afsenderen er (eller repræsenterer). Det sker overraskende tit.

Det seneste helt tilfældige eksempel, jeg fik for få minutter siden er en email fra en person jeg ikke kender med emneteksten "Re: New Music". Der står intet i selve emailen, men der er vedhæftet en fil med filnavnet "Pressemeddelelse til den danske presse".

Nu spørger jeg så hvorfor jeg skulle interessere mig for en mail fra en person jeg ikke kender, med en pressemeddelelse om noget som jeg godt med lidt tolkningsevner kan regne ud har med musik at gøre, men i øvrigt er fuldstændig blank over for? New music, ja der udkommer masser af ny musik hver eneste dag, og det meste er uinteressant, hvorfor skulle dette interessere mig? Hvorfor skulle jeg bruge nogle minutter af min dag på at læse endnu en masserundsendt pressemeddelelse igennem, som afsenderen ikke en gang har gidet bruge et halvt minut på at fortælle hvad er for noget?

Jeg har besluttet at jeg fra nu af ikke vil læse vedhæftede filer med mindre jeg har en klar ide om at de er relevante for mig. Det er for nemt at sende emails ud, og man bliver næsten spammet med spredhaglsinformation om dette og hint. Nu må sekretærer og informationsmedarbejdere på diverse kulturinstitutioner lære at kommunikere, ellers ryger de lige lukt igennem mit opmærksomhedsfilter. Det er ganske enkelt: Skriv en informativ emne- og brødtekst hvis jeg skal åbne filen.

Måske vil jeg samle nogle eksempler her (og du, kære læser, må gerne bidrage med dine eksempler). Jeg ved godt at du nu tænker, at så bruger jeg jo min tid og energi på det, og ja, det gør jeg så, men kun i en begrænset periode og i det omfang jeg synes det tjener et pædagogisk formål. Måske kan det skabe lidt debat, hvis afsenderne ønsker at forsvare sig.

Kommentarer

Bortset fra at det er irriterende, så har såkaldte it-eksperter nu i årevis belært os, at man skal aldrig åbne vedhæftede filer i mails fra folk man ikke kender, da man risikerer at få virus og det der er værre ind på sin computer. Det kan undre, at diverse kulturinstitutioner ikke har indset, at deres - sikkert velmente - rundsendelser i vidt omfang vil blive identificeret med virus, trojanere, spyware osv.

Må jeg være den første til at bruge dette forum til at undskylde for de til tider ubehjælpsomme mails jeg har sendt ud.

Det være sig både om glemte vedhæftet filer, manglende tekster, glemt at skjule modtagere for andre modtagere, forkerte formater osv.

Man tænker hvor svært kan det være at sende en mail/nyhedsbrev/pressemeddelelse, -åbenbart meget svært.
Jeg har i hvert fald endnu ikke fundet recepten. Jeg sidder igen og igen, gerne i sidste øjeblik og prøver på bedst muligvis at få budskabet ud, om den aktuelle udstilling.
Frustrationen er den samme hos mig, om det nu er lykkedes, som det må være for modtager af uduelige og tidsspildende mail.

UNDSKYLD

Morten, du skal skam ikke undskylde. Det er jo sådan set afsenderen det går ud over hvis emailen ikke bliver læst.

Jeg tror aldrig jeg har overset en mail fra dig/Mohs Exhibit. Jeg har lige kigget tilbage på dine pressemeddelelsesmail, og selv om de nogle gange er uden brødtekst, så fremgår emnet klart af subject-linjen. Hvis du vil have konstruktiv kritik, kan jeg da sige dig at jeg foretrækker dem hvor du kort præsenterer udstillingen på et par linjer i emailen, så man har en ide om hvor det bærer hen. Man skal bare have nogle stikord, en ide om hvad det her handler om. Men dine mail falder aldrig ind under dem, jeg har tænkt mig at kassere uden videre.

Jeg har lige fået en email fra en dansk afsender med overskriften "Artist Talk", ingen tekst og en vedhæftet gif-fil ligeledes med filnavnet "Artist Talk". Det er et godt eksempel. Når man ikke engang gider skrive hvem kunstneren er, så ønsker man ikke min opmærksomhed.

I dag fik jeg en mail fra en ukendt person med emnet
"Endnu en lysfest :)"
og ingen brødtekst.

Skriv en kommentar

Gå til spørgeskema

Powered by Movable Type 3.2